Plastik, ambalaj ve ağaç işleme sektörü temsilcileri İzmir’de buluştu.

Fuarcılık sektörünün önde gelen firmalarından TÜYAP tarafından Fuarİzmir’de düzenlenen İzmir 2. Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı (İZWOOD2018), İzmir 2. Mobilya Yan Sanayi, Aksesuarları, Orman Ürünleri ve Ahşap Teknolojisi Fuarı ile Plastik ve Ambalaj Teknolojisi Makine ve Malzemeleri Fuarı (PlastPak İzmir 2018)törenle açıldı.

250 milyon dolarlık iş hacmi

Açılış töreninde konuşanTÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İzmir’de düzenledikleri 3 fuarda, Türkiye için önemli3 sektörün temsilcilerini bir araya getirdiklerini belirterek, “3 fuar sektöründe 250 milyon dolardan fazla iş hacmi içeriyor. Fuarlara22 ülkeden sektör profesyoneli katılırken, 14 Nisan’a kadar sürecek 3 fuara, 20 binin üzerinde de ziyaretçi bekliyoruz. Ayrıca İZWOOD 2018 kapsamında, 48 üniversiteden, alanında uzman 70’in üzerinde akademisyenin katılımıyla ilk kez"Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli" gerçekleştirilecek. Bu panelden çıkacak görüşlerin sektöre önemli katkıları olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri ile sektör temsilcileri stantları ziyaret etti.

Törene, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan,Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği (AİMSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç,Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EgePlasder) Başkan Yardımcısı Kazım Sertdemir ve sektör temsilcileri katıldı.

Birçok ürün sergileniyor

Düzenlenen fuarlar kapsamında orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri, mobilya üretim makineleri, ahşap orman ürünleri, mobilya aksesuarları, kimyasal malzemeler, boya, vernik, cila ve renklendiriciler, oturma grubu ve yatak üretim malzemeleri, üretim alet, ekipman ve yardımcı ürünler, plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, kalıp, ısı ve kontrol cihazları, makine yan ve ara sanayi, hidrolik ve pnömatik sistemler, ambalaj makineleri, ambalaj ürünleri, ambalaj üretimine yönelik yardımcı cihaz, donanım ve sistemler, hammadde ve ara ürünler, hizmetler ve geri dönüşüm ile ilgili ürünler sergilenecek.