Konya’nın Ereğli İlçesi’nde Oto Galericiler Sitesinin 13 yıllık tapu sorunu Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in katkıları sonucu çözülerek, 84 sitenin tapuları sahiplerine verildi.
Oto Galericiler Sitesinde düzenlenen tapu dağıtım törenine, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Yağmur, oto galericiler ve vatandaşlar katıldı.
Ereğli Oto Galericiler Sitesi Başkanı Osman Aydoğdu, Oto Galericiler Sitesinin 13 yıl önce kurulduğunu söyledi. 13 yıldır tapu alımı için çalıştıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyleyen Aydoğdu, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in katkı ve destekleriyle sorunun çözüme kavuştuğunu ve bugünde tapuların dağıtımının yapıldığını belirtti.
2006 yılından beri Oto Galericiler Sitesine tapu alınamadığını, yerel yönetim olarak bazı riskleri aldıklarını ve Tapu Sicil Müdürlüğü istişare yaparak tapuların çıkarıldığını söyleyen Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “84 Oto Galericiye bugün tapuları veriliyor. Öncelikle hayırlı olsun. Ticari faaliyetleriniz bol ve kazançlı devam etsin” dedi.
Oto Galericiler Sitesinin Ereğli ölçeğinde yerlere küçük olduğunu ifade eden Özgüven, bu alanın daha modern, komşu il ve ilçelerle ticari sirkülasyon sağlayacak bir noktaya getirilmesi gerektiğini de kaydederek, 15 adet ek binanın da hayırlı olmasını diledi.
Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Özgüven, 2015 yılında Ereğli’nin şantiyeye döneceğini ve Büyükşehir ile birlikte çalışma temposunun yükseleceğini sözlerine ekledi.
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise, Oto Galericilere tapu verilmesinde katkı sağlayan Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti ve hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından mekan sahiplerine tapuları verilirken 15 adet ek binanın temeli atıldı.