Karadeniz Bölgesi'nde fındık piyasasında 'ben de varım' diyen TMO, ürün alımlarına başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in açıkladığı takvim doğrultusunda hazırlıklarını tamamlayan TMO, bugünden itibaren 9 noktada fındık alımına başladı.

TMO'dan yapılan açıklamada, "Fındık alımıyla ilgili her türlü teknik altyapı, personel ve finansman hazırlıkları tamamlandı. Üreticilerimiz randevularını internet ortamında http://randevu.tmo.gov.tr adresinden, Trabzon, Samsun, Derince TMO Şube Müdürlükleri, Çarşamba ve Adapazarı Ajans Amirlikleri ile Çarşamba, Terme, Ünye, Ordu, Arsin, Beşikdüzü, Tirebolu, Giresun (Merkez) ve Düzce'de bulunan 9 alım noktamızdaki randevu bürolarından alabileceklerdir" denildi. 

FINDIĞA 10,5 LİRA FİYAT
TMO, daha önceden randevu alan üreticilerden Giresun kalite fındığın kilogramını 10,5, levant kalite fındığın kilogramını ise 10 liradan alıyor. Bu durumu değerlendiren üreticiler, "Fiyat daha yüksek olsaydı bizler için daha iyi olabilirdi ancak serbest piyasa koşullarına rağmen 10 liralık fiyat yine de iyi" değerlendirmesimde bulundu.

FİYAT DAHA İYİ OLACAK
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı açıklamada, TMO'nun artık piyasada bir aktör olarak bundan sonra da yer alacağını ifade etti. Karan, "Alım noktasında piyasadaki oyuncular az olduğu için fındık fiyatları belli kesimlerin inisiyatifindeydi. Fiyat kademeli olarak sürekli aşağı çekiliyordu, artık bundan sonra Toprak Mahsulleri Ofisinin devreye girmesiyle alım yönünden serbest piyasa koşullarında fındık fiyatlarının daha iyi noktalara gideceğini umuyoruz" dedi.