KATKI İMALAT ÜRETİMİ

NASA, malzemenin farklı şekillerde katlanarak çeşitli şekillere uyarlanabildiğini ve istenilen düzeylerde yansıtma, pasif ısı yönetimi ve gerilme kuvveti üretebileceğini belirtiyor. Katkı imalat ile üretilen kumaş, ergimiş polimerler akışı kullanılarak tabakayla tek bir parça halinde oluşturulmuş. Hassas olarak kontrol edilen lazer sinterleme ve elektron kirişleri kullanarak metalik tozlar takviye edilmiş. Böylelikle kumaşın çok az sayıda parçadan yapılması sağlanmış, prototipleme hızı artmış, maliyetleri büyük ölçüde düşürmüş ve geleneksel yöntemlerle üretmek imkansız olan tasarımlar gerçeklenmiş.

DIŞ ÇEVRE KOŞULLARINA UYUMLU

Kumaşın dış çevre koşullarına göre özelliklerinin değişmesi aslında yapısında kullanılan malzemeyle bir 4 boyutlu baskı ürünü olduğunu gösteriyor. Çünkü mühendisler istenen bir geometriyi hem de doğrudan malzemeye işliyor hem de malzemenin birden çok fonksiyonu içermesine olanak tanınıyor.

Uzay Ajansı, kumaşın potansiyel olarak katlanabilir büyük antenlerde, uzay aracı izolasyonunda, şekil değiştiren bölgelerde, esnek ve yalıtılmış ayak pedleri gibi çeşitli uygulamalara sahip olduğunu belirtiyor.