TOKAT (AA) - İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na tayini çıkan Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Makamındaki ziyarette konuşan Eroğlu, İlbaş'a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Bir yerde başarılı ve güzel işler gidiyorsa bunun uyumla olduğunu belirten Eroğlu, "Bir ilde valilik, garnizon komutanlığı, yerel yönetimler ve diğer kurumlar uyumlu olursa il bundan büyük başarı sağlıyor. Bu da bizim şansımız herhalde. Gerek Valimizle gerek sizinle ve diğer arkadaşlarımızla inanın çok tatlı, çok güzel ve uyum içerisinde giden bir sürecimiz oldu" dedi.

İlbaş da vatandaşa hizmet etmenin önemine işaret ederek, "Burada terör durumu kritik bir noktaya gelince buraya bölge komutanlığını kurmuşlar. Bizim de birinci önceliğimiz terörle mücadele oluyor. O yönüyle 2 yıl içerisinde gösterdiğimiz gayretlerle terör örgütü buraya gelemediyse, vatandaşımızı rahatsız edemediyse biz buna seviniriz. Topçam'dan geçerken vatandaşın orada huzur içerisinde işini gücünü yaparken görünce en mutlu olduğum tablo oluyor" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İlbaş, bir gazetecinin "teröristlerin Tokat üzerinden Karadeniz Bölgesi'ne geçtiği yönündeki iddiaların bulunduğunu" belirtmesi üzerine şunları kaydetti:

"Ülkenin gündemi terörü buraya doğru yayacak gibi gözüküyor ama alacağımız tedbirlerle bunu vatandaşımıza hissettirmeden o mücadeleyi yapacağımıza inanıyorum. Şu anda terör örgütünün geldiğine yönelik net bir bilgi yok. Geçen, bir iki sarhoş ateş etmiş. Hemen onunla irtifak kurmaya çalışmışlar, kesinlikle bir alakası yok. Tamamen bizim kontrolümüz altında. Şu anda vatandaşımızın huzurunu tehdit edecek terör durumu yok. Ama biz varmış gibi tedbirimizi alıyoruz."