Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nin açılışında, eski başkan AK Parti Yerel yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ı raylı sistemin kente kazandırılması konusunda övgü yağdırırken, ilçe minibüslerinin şehir merkezine girişinin yasaklanması konusunda da "Bu doğru bir yaklaşım değil, bunu doğru bulmuyoruz" sözleriyle de dolaylı olarak eleştirdi. 

MEŞAKKAT OLUŞTURMUŞTU

"İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi" açılışında konuşan Mustafa Demir şunları söyledi: "Geçmişte raylı sistem yapıldığında ben de milletvekiliydim. Yapılmasına ciddi katkı sağladım. Yusuf Ziya Yılmaz başkanımı bir kez daha tebrik ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. O gün raylı sistemin geldiği yerlerle bağlantılı bir karar çıkardılar. İlçeden gelen vatandaşlarımızın merkeze gelmesi için çalışmaları yaptık. Özel aracı olan şehrin her yerine gidiyor. Özel aracı olana sorun yok. Bir minibüs 17 yolcu taşıyor ve şehre giremiyor. Bu doğru bir yaklaşım değil, bunu doğru bulmuyoruz. Böyledir diye bu karar alınmadı ama böyle bir netice verdi. Oradan in diğerine bin. Hakikaten meşakkat olmuşturmuştu."

DİKKATLERDEN KAÇMADI 

Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nin açılış törenine katılanların sayısının azlığı, dikkatlerden kaçmadı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.