Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı toplantısına katılan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, nitelikli elemanların ve proje ofislerin olduğu kalkınma ajanslarına ayrılan bütçenin yetersiz olduğunu savundu.
Siirt’te Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı toplantısı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, dünya kadar problemi olan kentlerde yaşadıklarını söyleyerek, kalkınma ajansının yeterli bir bütçeye sahip olmadığını ifade etti. Belediyeler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının daha fazla projesinin geçmesi talebinde de bulunan Bakırhan, "Gönül isterdi ki kentlerin altyapısı ve çevresiyle her şeyiyle kalkınmış yaşanabilir sorunların en asgariye indiği kentler olabilseydi. Ama maalesef bu konuda da çok sınırlı bir pasta için ciddi bir rekabet var. Bu kadar nitelikli elemanların olduğu ve proje ofislerin olduğu kalkınma ajanslarına ayrılan bütçe yetersizdir. Bu kadar nitelikli kuruluşun bir araya geldiği platforma ayrılan 14 milyon liralık bütçe 4 tane belediye, il özel idare ve diğer kurum ve kuruluşlar ve özel müteşebbisler arasında nasıl pay edeceğimizi kimin hangi projesinin kazanacağını tartışıyoruz. Kalkınma ajanslarının bütçesi ve olanakları artırılması gerekiyor" dedi.
DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay ise, program ile kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla bölgenin yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasının amaçlandığını ifade etti.