Diyarbakır’ın Ergani ilçesi Dereboyu köyü Polatlı mezrasında ikamet eden köylüler çamurlu yolda yaşadıkları sıkıntıların bir an evvel sona ermesi için yetkililerden yardım bekliyor.
Dereboyu köyü Polatlı mezrasının bir kilometre ilerisindeki yerleşim yerine ait yolda çamurdan dolayı ulaşım güçlükle sağlanıyor. Özellikle kış mevsiminde yağışlar nedeniyle adeta bataklığa dönüşen yolda araç trafiği sağlanamazken, vatandaşlar çamurlu yoldan yürüyerek geçmek zorunda kalıyor. Taşımalı eğitimden faydalanan öğrenciler ise en yakın okul servisine ulaşmak için bir kilometrelik çamurlu yolu yürüyerek geçmek zorunda kalıyor. Özellikle öğrencilerin okula gidip gelirken büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten köylüler, yaşanan sıkıntının biran önce giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.
Yollarının çamurlu olması nedeniyle zorluk çektiklerini belirten Şeyhmus Kaya, 7 yıl içinde defalarca ilgili makamlara başvurduklarını, yerel yönetim yasasının ardından da belediye müracaat ettiklerini ancak herhangi bir netice alamadıklarını ifade etti. Kaya, “Bu yerleşim bölgesinde arsamız vardı, mezra sakinleri olarak burada dört hane ev yaptık. Elektriği kendi imkanlarımızla getirdik. Ancak yıllardır yolumuz yok. Bir hastamız veya cenazemiz olsa bataklıktan dolayı araç giremiyor. Geçen yıl hastamız oldu ambulans çağırdık, çamur nedeniyle ambulans gelemedi; biz de hastamızı sırtımızda taşımak zorunda kaldık. Kaç sefer araç bataklığa saplanarak mahsur kaldı. Çocuklarımız ise okula giderken en yakın taşıma servisine çamurlu yolda bir kilometre yürüyerek gitmek zorunda kalıyorlar. 7 yıllık süre zarfında defalarca kaymakamlığa başvurduk netice alamadık. Yerel yönetimlerin devredilmesiyle birlikte bu sefer belediyeye başvurduk yine netice alamadık. Biz bu yolun asfalt yapılmasını beklemiyoruz; ancak çamurdan kurtulmak için mucurlama bile yapılsa, bizim için yeterlidir. Ancak çamurdan kurtarmak için yola mucurlu malzeme bile vermiyorlar. Belediye mucur kalmadı gerekçesiyle bu yıl da sabretmemizi istedi, ancak bizlerin sabredecek gücü kalmadı. Resmen çamur ve bataklık içinde yaşıyoruz. Bizler vergilerimizi ödeyerek vatandaşlık görevimizi yaparken, ilgililer bizi bu yerleşim yerinde yıllardır çamur içinde yaşamaya mahkum etti. Hiç olmazsa çocuklarımızın bu halini görsünler ve yolumuzu yapsınlar” dedi.