Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerinde gösteri ve yürüyüş alanlarının belirlendi.
Açıklamada, 2015 yılı için Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde açık yer toplantısı yapılacak mahaller, gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahlar, yürüyüşe geçmek üzere toplanılacak yerler ile dağılma yönleri, basılı veya çoğaltılmış, el ile yazılmış davetiye, resim, afiş, pankart vb.nin asılacağı veya yapıştırılacağı yerlerin gözden geçirildiği belirtilerek planlanan yerlerin tespit edildiği dile getirildi.
Valilik tarafından açıklanana 2015 yılı gösteri ve yürüyüş alanları şöyle:
“Malatya Büyükşehir Belediye binası arkası ve Sümer Camii arkasındaki boş alanlar açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Sümer Camii ile Malatya Büyükşehir Belediye Binası arasındaki yol ve Sümer Camii ile Malatya Park (AVM) arasındaki yoldan İnönü Caddesi, D-300 Karayolu (Çevre Yolu) yan yolu istikameti,
Tren Garı önü açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Abdulkadir Eriş Caddesi, İstasyon Caddesi ve Tren Garından Ergenekon Köprüsü istikameti.
Cumhuriyet Meydanı açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Adıyaman Caddesi, Cömertoğlu Caddesi Malatya Caddesi ve Mahmut Çalık Caddesi istikameti.
Bostanbaşı Barguzu Camii yanındaki meydanlık alan açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Barguzu Caddesinin Prestij Konutları tarafına giden yol istikameti.
Gündüzbey Eski Belediye Binası Önü açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından İsmet Paşa Caddesi istikameti.
Yakınca İş Merkezi Önü açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Oğuz Kağan Caddesi, Kenan Işık Caddesi, Eşref Bitlis Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi istikameti.
Emeksiz Caddesi Üst Kavşağı (100.Yıl Kavşağı) açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Emeksiz Caddesi, İsmet Paşa Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikameti.
Kernek Meydanı açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Fuzuli Caddesi ve Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanal Boyu Caddesi) istikameti.
Mişmiş Fuar Alanı açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından D-300 Karayolu ile MişMiş Fuar Alanının girişinin kesiştiği alan/nokta ve Mişmiş Fuar Alanı çıkış yolu istikameti.
Cumhuriyet Meydanı açık yer toplantı alanı olmak üzere, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Mustafa Yılmaz Caddesi ve Osman Ateş Caddesi istikameti.
Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahlar, yürüyüşe geçmek üzere toplanılacak yerler ile dağılma yönleri ise şu şekilde de belirtildi:
Dede Korkut Parkı toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak D-300 Karayolu yan yolunu takiben açık yer toplantı alanı olan Malatya Büyükşehir Belediye Binası arkası ve Sümer Camii arkasındaki boş alanlara kadar olan güzergah,dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Sümer Camii ile Malatya Büyükşehir Belediye Binası arasındaki yol ve Sümer Camii ile Malatya Park (AVM) arasındaki yoldan İnönü Caddesi, D-300 Karayolu (Çevre Yolu) yan yolu istikameti.
Abdulkadir Eriş Caddesi yolu girişi toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Abdulkadir Eriş Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Tren Garı önündeki alana kadar olan güzergâh, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Abdulkadir Eriş Caddesi, İstasyon Caddesi ve Tren Garından Ergenekon Köprüsü istikameti.
Adıyaman Caddesi ile Atılgan Caddesinin kesiştiği kavşaktoplanma alanında toplanarak,gösteri yürüyüşü güzergâhı olarak Atılgan Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Cumhuriyet Meydanı olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Adıyaman Caddesi, Cömertoğlu Caddesi, Malatya Caddesi ve Mahmut Çalık Caddesi istikameti.
Barguzu Caddesi Eski Belediye Binası Yanındatoplanma alanında toplanarak,gösteri yürüyüşü güzergahı olarakBarguzu Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olanBarguzuCamii yanındaki meydanlık alan olan güzergah, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanındanBarguzu Caddesinin Prestij Konutları tarafına giden istikamet.
Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi ile Şehit Levent Çoşkun Caddesi kesiştiği kavşaktoplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi takiben Eski Belediye Binası Önü olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından İsmet Paşa Caddesi Yeşilyurt istikameti.
Kenan Işık Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile Eşref Bitlis Caddesi kesiştiği kavşak toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Kenan Işık Caddesi, Oğuz Kağan Caddesi takiben Yakınca İş Merkezi Önü olan güzergah, dağılma güzergâhı olarak açık yer toplantı alanından Oğuz Kağan Caddesi, Kenan Işık Caddesi, Eşref Bitlis Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi istikameti.
Turgut Temelli Caddesi ile Dabakhane Mahallesi Bebek Sk. kesiştiği (Malet Önü) toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Turgut Temelli Caddesi devamı Şehit Selim Keskinkılç alt geçidi ve Emeksiz Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Emeksiz Caddesi üst kavşağına (100.Yıl Kavşağı) kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Emeksiz Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikameti.
Kernek Meydanı toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Cengiz Topel Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Emeksiz Caddesi üst kavşağına (100.Yıl Kavşağı) kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Emeksiz Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikameti.
İsmetpaşa Caddesi ile Zaviye Mahallesi Hasanbey 10. Sokağın kesiştiği (Kemal Özalper İlk Öğretim Okulu önü) toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak İsmetpaşa Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Emeksiz Caddesi üst kavşağına (100.Yıl Kavşağı) kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Emeksiz Caddesi, İsmetpaşa Caddesi ve Hasanbey Caddesi istikameti.
Eski Belediye Binası toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Fuzuli Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Kernek Meydanına kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Fuzuli Caddesi ve Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanal Boyu Caddesi) istikameti.
Emeksiz Caddesi üst kavşağı (100.Yıl Kavşağı) toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Cengiz Topel Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Kernek Meydanına kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Cengiz Topel Caddesi, Fuzuli Caddesi ve Hamit Fendoğlu Caddesi (Kanal Boyu Caddesi) istikameti.
Mişmiş Fuar Alanının girişi toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergâhı olarak Mişmiş Fuar Alanı giriş yolunu takiben açık yer toplantı alanı olan Mişmiş Fuar Alanına kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından D-300 Karayolu ile Mişmiş Fuar Alanının girişinin kesiştiği alan/nokta ve Mişmiş Fuar Alanının çıkış yolu istikameti.
Kırkgöz Caddesi ile Mustafa Yılmaz Caddesi kavşağı kesiştiği alanda toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Mustafa Yılmaz Caddesi takiben açık yer toplantı alanı olan Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergah, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Mustafa Yılmaz Caddesi ile Osman Ateş Caddesi istikameti.
Osman Ateş Caddesi Şifa Hamamı Önü toplanma alanında toplanarak, gösteri yürüyüşü güzergahı olarak Osman Ateş Caddesini takiben açık yer toplantı alanı olan Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergâh, dağılma güzergahı olarak açık yer toplantı alanından Mustafa Yılmaz Caddesi ile Osman Ateş Caddesi istikameti.