CHP İzmir İl Başkanı Serter, oylarını Türkiye'de bir tık artırdıklarını, oy ve milletvekili sayısını yükseltmelerine rağmen arzu ettikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Serter İzmir'de ise milletvekili sayısını iki arttırmaları nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, İzmir'de HDP'ye giden emanet oyların bir kısmı CHP'ye geldi" dedi.
CHP İl Başkanı Bedri Serter, 2015 yılının ikinci seçiminin ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını dilediğini, CHP olarak oylarını Türkiye genelinde bir tık arttırdıklarını söyledi. Serter “Arzu ettiğimiz sonuç olmasa da oyumuzu ve milletvekili sayımızı yükselttik" dedi. İzmir'de açıklamayı yaptığı saat 21.00 itibariyle yüzde 46.6 oy aldıklarını belirten Serter, İzmirlilere teşekkür etti. CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde 12 milletvekili çıkardığını, 1 Kasım seçimlerinde her iki bölgede birer arttırarak milletvekili sayının 14'e yükseldiğini dile getiren Serter, "Çok mutluyum. 14 vekile çıktık. Türkiye genelinde milletvekilini arttıran kentin CHP İl Başkanı olarak bu akşamdan memnunum. Türkiye inşallah önümüzdeki süreçte güzel şeyler yaşar. Amacımız barış, dostluk, demokrasi, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve çalışan kesimin ekonomik seviyesi düşük, borçlu tüm vatandaşların iyi bir seviyede yaşamasının sağlanmasıdır" dedi.
MHP NERDEYSE BARAJ ALTINA KALACAKTI
Türkiye'de ortaya çıkan oy oranlarını değerlendiren Serter, 7 Haziran sonuçlarına göre yüzde 60'lık oyla üç partinin koalisyon kurma şansı olduğunu ancak MHP liderinin “Hayır" demesiyle gerçekleşmediğini söyledi. Bunun sonuçlarının '1 Kasım' olarak ortada olduğunu dile getiren Serter, “Nerdeyse baraj altında kalacaklardı. Oyları düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çırpınışlarına rağmen koalisyon kurulmadı. Kurulsaydı Türkiye bambaşka bir özgürlükle iç içe olacaktı. 7 Haziran sonrası gelişmelerin de olmayacağını düşünüyorum. CHP Genel Başkanı liderliğini, liderlik kalitesini göstermiştir. Biz biraz daha fazla oy aldık. AKP tek başına iktidarını kuracaktır" dedi.
EMANET OYLARIN BİR KISMI CHP'YE GERİ GELDİ
Serter, 7 Haziran seçimlerinden sonra CHP'den HDP'ye gittiğini söylediği emanet oyların bir kısmının yeniden CHP'ye geldiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğünü belirten Serter “Sonuçları sükunetle izliyor. 'Daha farklı boyut bekliyorduk. Birkaç puan daha yukarıda olacağımızı bekliyorduk. Ama Türkiye için hayırlısı buysa bu olsun' dedi. Böyle kısa bir konuşma yaptık" dedi.
ÇIRAY: HDP VE MHP MİLLETİN MESAJINI OKUYAMADI
PM üyesi Aytun Çıray ise yaptığı açıklamada “İzmirlilere helal olsun. İzmir'in demokrasinin beşiği olduğunu gösterdi. Yeni bir döneme giriliyor. Ben daha 7 Haziran sonrası süreçte Türkiye'nin yeniden seçime getirileceğini söylemiştim. Stretejilerinde HDP'yi baraj altına düşürmek ve MHP oylarını AKP'ye kaydırmak olduğunu söylemiştim. Üzülerek söylüyorum ki iktidar bu stratejide başarılı olmuştur. HDP ve MHP milletin mesajını okuyamamıştır. HDP'ye verilen oylar başkanlık sisteminin önünü kesmek için verilen oylardı. Her iki parti radikal milliyetçilik yaparak Türk milletinin mesajını okuyamadı" dedi. 

FOTOĞRAFLI