Van’ın Tuşba ilçesinde kadınlar, sokak ortasında dört çocuk annesi D.Ö’nün öldürülmesine tepki gösterdi.
Tuşba Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tuşba İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanlığı; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen gıda yardımını almak için gittiği şehir merkezinde bıçakla öldürülen 4 çocuk annesi D.Ö. cinayetine tepki gösterdi. Toplu olarak taziyelerin kabul edildiği D.Ö.’nün ailesinin İskele mahallesindeki evine giden kadınlar, aileye başsağlığı diledikten sonra, bir basın açıklaması yaptı. Tuşbalı kadınlar adına basın açıklaması metnini Tuşba belediyesinden Semra Adıyaman okudu.
Olayın bir katliam olduğunu vurgulayan Adıyaman, "Ne yazık ki kadınlık adına, insanlık adına yeni bir katliam haberi daha. Katliam diyoruz, çünkü kadın annedir, kadın kardeştir, kadın evlattır, kadın ailedir, kadın toplumdur. Kadına yapılan her türlü olumsuz eylem tüm insanlığa yapılmıştır" dedi.
2014 yılında hâla kadın cinayetlerinin konuşulduğunu anlatan Adıyaman, şöyle konuştu: "Biz, 2000’li yılları böyle hayal etmemiştik. Bu toplumun ayıbıdır, bu bir insanlık suçudur. Ne acıdır ki bu katliamın bir kurbanı da Van’ın Tuşba ilçesine bağlı İskele mahallesinde ikamet eden D.Ö. cinayetidir. Hiçbir neden dört çocuk annesi bir insanın hayatını elinden alma, o kadının yaşama hakkını, geleceğini yok edip çocuklarını annesiz bırakma hakkını vermez. Daha birkaç gün önce çocuklarıyla sokağa terk edilen savunmasız ve kışın soğuğunda çocuklarını korumak için birkaç battaniye ile bir köşeye sığınan D.Ö.’ye Tuşba Belediyesi olarak sahip çıktık. Barınma ihtiyacını gidererek gerekli yardımı sağladık. Ancak cinayete kurban gidişine engel olamadık. Tıpkı cinayete kurban giden diğer kadınlar gibi. Ne yazık ki bu tür katliamların önüne; kanun maddeleri, polis korumaları ve evden uzaklaştırmalarla geçilemiyor. Bu cinayetlerin son bulması için daha kaç kadın, erkek terörünün kurbanı olacak, daha kaç çocuk annesiz bir hayata mahkum edilecek, daha kaç yuva bu şekilde yıkılacak. Tuşba Belediyesi ve AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı Kadın Kolları olarak bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. D.Ö’nün ailesine ve çocuklarına sabırlar, kendisine ise Allah’tan rahmet diler ve toplumumuzda bu durumların bir daha yaşanmamasını, erkek terörünün son bulmasını ümit ediyoruz."