Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, Manisa’da TKDK’ya düzenlenen operasyona ilişkin, “Yapılan operasyon bizim bir önceki görevden alınan koordinatörümüz hakkında ve birkaç personel hakkında. Paralel yapıyla alakalı olduklarına dair, bir takım faaliyetler yaptığına dairdir. Şuan ilgili kişinin bizim kurum ile alakası yok. Kurumumuzla hiçbir bağlantısı yok. Kurumuzun IPARD programı, projelerle ilgili sıkıntısı ve şaibesi yoktur” dedi.
Manisa’da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü ile Teknik Elemanları Derneği’ne polis tarafından yolsuzluk ve usulsüz kredi kullandırıldığı yönündeki iddialar üzerine savcılığın talimatıyla operasyon düzenlendi.
Operasyon hakkında ilk defa açıklama yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, TKDK’nın bütün iş ve süreçleri Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından düzenli olarak denetlendiğini belirterek, “Yapılan operasyon bizim bir önceki görevden alınan koordinatörümüz hakkında birkaç personel hakkında paralel yapıyla alakalı olduklarına dair, bir takım faaliyetler yaptığına dair. Şuan ilgili kişinin bizim kurum ile alakası yok. Kurumumuzla hiçbir bağlantısı yok. Kurumuzun IPARD programı, projelerle ilgili sıkıntısı ve şaibesi yoktur. Konu aslında şuanda bizim dışımızda bir konu. Operasyon yapılan kişi bizim kurumumuzla alakalı olmayan bir kişi. Devletimizin ilgili kurumlarıyla irtibat halindeyiz” diye konuştu.