Korkuteli Cumhuriyet Ortaokulu Matematik ve Türkçe öğretmenleri tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının şampiyonu 6/C Sınıfı oldu.
Korkuteli Cumhuriyet ortaokulunda 11 Mayıs’ta başlayan Bir Kelime Bir İşlem bilgi yarışmasının öğrenciler okulun konferans salonunda kıyasıya yarıştılar.
Matematik ve dil esasına dayalı yarışmada öğrenciler, Türkçe’ye uygun kelimeler türettiler. İşlem sorularında ise; rakamları ve dört işlemi kullanarak, sorunun cevabına en seri ve doğru şekilde ulaşmaya çalıştılar. Hem yarışmacılar hem de izleyenler zihin jimnastiği yaptılar. Türkçe Öğretmeni Şerife Sarkın’ın sunumu ile gerçekleşen “Bir Kelime, Bir İşlem Yarışması”nın jüri üyeliğini Matematik Öğretmeni Hamide Erkan Sarıcalar ile Türkçe Öğretmeni Serpil Şahan yaptı. Müdür Yardımcısı Ümit Küçük ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ümit Aşık da yarışmanın teknik altyapısını hazırladılar.
Her sınıftan seçilen 3 temsilci yarışırken sınıf arkadaşları destek vererek hem eğlendiler hem de soruları kendileri çözmeye çalışarak beyin jimnastiği yaptılar. Yarışmada 7-B sınıfını Enes Kişşik, Aliye Yıldız ve Halil Erdem Yörük, 6-C sınıfını da Ömer Çağan, Sude Kavukcu ve H. Göksu Aralık temsil ettiler.
“Bir Kelime Bir İşlem” yarışmasında 6-C sınıfı ile 7-B sınıfı şampiyonluk için yarıştı. 10 işlem ve 10 kelimenin sorulduğu yarışmada 6-C sınıfı galip gelerek okulun birincisi oldu. Sınıf adına yarışan Göksu Aralık, Sude Kavukcu ve Ömer Çağan’a birincilik belgelerini Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz takdim etti.