GİRESUN (AA) - Giresun'da Aksu Mahallesi Muhtarlığı tarafından başlatılan proje ile bölgede kavun ve karpuz üretiminin geliştirilmesi hedefleniyor.

Mahalle muhtarı Adem Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce başlattıkları proje kapsamında deneme kavun ve karpuz üretimlerinin başarıyla sonuçlandığını söyledi.

Önal, bölgenin bu meyvelerin üretimi için oldukça elverişli olduğunu kaydederek, "Mahalle ve bölge halkının en önemli geçim kaynağı fındık. Muhtarlık olarak fındığın yanı sıra halkımıza ek gelir getirici ürünler üretimi için projeler yürütüyoruz. Bunlardan birisi de karpuz ve kavun üretimi. Deneme üretimimiz başarılı oldu" dedi.

Ürettikleri karpuz ve kavunların son derece kaliteli olduğunu ifade eden Önal, "Başta mahallemiz olmak üzere bölgede kavun ve karpuzların yetiştirilmesini teşvik edeceğiz. Halkımıza ücretsiz tohumlarını dağıtarak üretimlerini yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Üreticilerimize kavun ve karpuzların önemli gelir sağlayacağını tahmine diyoruz" diye konuştu.