İZMİR'in Dikili İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte, 'Gezi' olaylarında yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, ikinci ölüm yıl dönümünde anıldı.

Ali İsmail Korkmaz için Dikili Atatürk Meydanı'nda düzenlenen anma programı; Bademli Köyü'nde kamp yapan çeşitli öğrenci kolektiflerinin alana yaptıkları yürüyüşle başladı. Anma programına Dikili Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri Eğitim-Sen, CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi, ÖDP, Alevi Kültür Derneği, Dikili Kadın Platformu ile Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, HDP Dikili eş Başkanları Emine Yıldırım ve Rauf Acar da katıldı. Anma programı öncesi İzmir'den gelen bir TOMA aracı ile çok sayıda çelik kuvvet ekibi, alanda hazır bekletildi. 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' ve 'Ali'ye atılan son tekmeyi unutma' sloganların yükseldiği meydanda 'Gezi' olaylarında ölenlerin isimleri okundu. Ali'nin sınıf arkadaşlarının konuşmaları dinlendi.

"ALİ İSMAİL'E ATILAN O SON TEKMEYİ HİÇ UNUTMADIK"

Öğrenci Kolektifleri adına açıklama yapan bir kişi, "Bugün Ali İsmail Korkmaz'ın aramızdan ayrılalı tam iki sene oldu. İki senedir Ali İsmail Korkmaz hiç unutulmasın diye, onu unutturamasınlar diye mücadele ediyoruz" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Amfilerimize, sınıflarımıza onun ismini verdik. O'nun için belgesel çektik, onun için hatıra ormanı kurduk. O'nun hesabını sormak için Kayseri Adliyesi'nin kapısına dayandık. İki senedir öfkemiz ilk günkü kadar taze. İki senedir hala öfkeliyiz. Öfkeliyiz çünkü Ali İsmail'e atılan o son tekmeyi hiç unutmadık. Ali İsmail tedavi için hastaneye gittiğinde, onu geri çeviren doktoru unutmadık. Katillerin nasıl korunmaya çalışıldığını, davanın nasıl Kayseri Adliyesi'ne kaçırıldığını, kamera kayıtlarının nasıl silindiğini unutmadık."

Eğitim-Sen Dikili Dönem Sözcüsü Zülfüali Aras, Dikili'deki tüm yerel temsilciler adına, emek ve demokrasi platformu adına herkese 'Hoş geldiniz' dediğini anlatırken, şöyle konuştu:

"Hepinizin bildiği gibi iki yıl önce, cumhuriyet tarihinin son dönemdeki en büyük direnişini sergiledik. Bizler gericiliğe karşı, faşizme karşı, ırkçılığa karşı; barışı, demokrasiyi, halkların kardeşliğini, özgürlüğü, bilimsel, laik, demokratik eğitimi savunduk. Özgür bir yaşamı savunduk. Herkesin kendi inancında, kendi kültüründe, kendini nasıl hissediyorsa, o şekilde ifade etmesini savunduk."

Konuşmaların ardından sloganlar atan grup, sonrasında sessizce alanı terk etti.



FOTOĞRAFLI