AĞRI'nın başarılı atletleri Gülsüm Tunç ve Nurkan Dağtekin, hedeflerinin olimpiyatlara gitmek ve derece almak olduğunu söyledi.
Ağrı Öğretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencisi olan 16 yaşındaki Gülsüm Tunç ile Nurettin Dolgun Endüstri Meslek Lisesi'nin 17 yaşındaki öğrencisi Nurkan Dağtekin, 3 yıl önce atletizm sporuna başladı. Nurkan Dağtekin, Sırbistan'ın Mitrovica kentinde düzenlen Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede Balkan üçüncüsü olurken, Türkiye'de katıldığı çeşitli yarışlarda 25 derece elde etti. Gülsüm Tunç de yine Sırbistan'da yapılan Balkan Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 3 bin metrede dördüncü oldu. Gülsüm Tunç, Türkiye'de katıldığı şampiyonalarda 14 derece elde etti.
Başarılı atletler Nurkan Dağtekin ve Gülsüm Tunç, en son Bulgaristan'ın Smolen kentinde 27 Haziran'da düzenlenen WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında, yıldız kız ve yıldız erkekler kategorisinde gümüş madalya aldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Cemil Budak, gelecek vaat eden köylerdeki gençleri Ağrı'ya getirdiklerini belirterek "Nurkan'ı Patnos'ta, Gülsüm'ü ise Tutak ilçesinde keşfettik. Gençleri yarışlara hazırlamak için ailelerinden uzaklaştırıyoruz. Öğrencilere hem okuma hem de spor yapma olanağı veriyoruz. Ortama adapte olmaları için onlara aile şefkatini biz gösteriyoruz. Sporculara her türlü olanağı sağlıyoruz. Emeğimizin meyvelerini ise uluslararası yarışlarda alıyoruz. Nurkan ve Gülsüm ülkemizi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
Gülsüm Tunç, okulda Beden Eğitimi öğretmeninin kendisini keşfettiğini anımsatarak "Beden eğitimi derslerinde arkadaşlarımızla koşu yarışı yapıyorduk. Beni Ağrı'daki sınavlara hazırladı. Sınavlara girdim ve kazandım. Antrenörlerimiz bizi çok iyi eğitti. Onlar sayesinde başarılı oldum. Hocalarımın bana gösterdiği yolda koşuyorum. Hedefim, olimpiyatlarda Türk bayrağını gönderde dalgalandırmak" dedi.

FOTOĞRAFLI