ULUSLARARASI Antalya Film Festivali'nde kendisine Yaşam Boyu Onur Ödülü verilen Jeremy Irons, tek yumurta ikizi jinekolog iki doktorun hayatının anlatıldığı 'Ölü İkizler' filminin gösteriminde, "Bu filmi izleyenlerin çoğu jinekoloğa gitmiyor" diye espri yaptı.
Bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü verilen Oscarlı İngiliz aktör Jeremy Irons, başrolünde oynadığı 'Ölü İkizler: Dead Ringers' filminin gösterildiği Migros Alışveriş Merkezi'nde söyleşiye katıldı. Film gösterimi öncesi alışveriş merkezindeki sinemaya gelen ünlü oyuncu, 1988'de çekilen filmiyle ilgili bilgi verdi.
DOKTORLARI KARIŞTIRAN HASTALAR
Irons, filmde Marcus kardeşler adlı ikizlerin hayatının anlatıldığını söyledi. Irons, “Gerçek hayatta yaşamış ikiz jinekolog doktorların hastalarıyla konuştum. Hastalar, tek yumurta ikizleri oldukları için hangi doktora gittiklerini çoğu zaman fark etmiyorlarmış. Ama bu filmi izleyen birçok kişi bir daha jinekoloğa gitmek istemiyor" dedi. Ünlü oyuncunun bu sözleri söyleşiyi izleyen sinemaseverlerin gülüşmesine neden oldu.
Filmde tek yumurta ikizlerini canlandırdığını, bunun bir aktör açısından çok ilgi çekici olduğunu aktaran Irons, “Aslında başta yapmak istememiştim. Çünkü teknik açıdan oyunculuğa engel olacağını düşünmüştüm" dedi. Zor olmadığını anlayınca ortaya bu filmin çıktığını söyleyen Irons, "Sanıyorum insanlar üzerinde iyi de izlenim bıraktı. Çünkü ikiz olma durumu insanlar üzerinde her zaman ciddi bir etki bırakıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI