Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kerbela’da şehit edilen Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının anma etkinliği çerçevesinde Hüseyniye Cami’inde düzenlenen programa katıldı. Ağıtların yakıldığı gözyaşlarının sel olduğu törende bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Kerbela’da yaşananları hatırımızdan çıkarmamalı Müslümanlar olarak hepimiz, Hz. Peygamber’i, Hz. Ali’yi, Hz. Hüseyin’i ve Ehl-i Beyt’i daha iyi anlamaya, öğrenmeye ve örnek almaya bugünlerde daha çok gayret etmeliyiz” dedi.

Atatürk Mahallesi’nde bulunan Hüseyniye Cami bahçesinden düzenlenen anma programı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in yanı sıra esnaf oda başkanları, sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hüseyniye Cami İmamı Hüseyin Ali Kerbela’da yaşananların unutulmaması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Hicri 61 yılının 10 Muharrem Günü Kerbela’da yaşananlar bunlardan birisi belki de en hüzün vericisidir. Peygamberimizin mübarek torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 70 kişi Kerbela’da şehit edildi. Burada İslam’ın kanı döküldü, ehlibeyte kıyıldı. Aşura Günü’nde, kalplerimiz Kerbela mazlumlarıyla ve Allah dostlarıyla atmaktadır. Muharrem Ayı ne yazık ki, İslam Aleminde ayrılıkların keskinleştiği, Kerbela dehşetinin yaşandığı aydır. Kerbela’da vukuu bulan elim hadiselerin, bu facianın ardından İslam Alemi’nde düşmanlıklar baş göstermiş ve maalesef ayrılıklar ortaya çıkmıştır. Bizler bugün, bu acı hadiselerin yıldönümünde Kerbela’da yaşananları hatırımızdan çıkarmamalı ve Sünni, Alevi ve Şii’siyle Müslümanlar olarak hepimiz, Hz. Peygamber’i, Hz. Ali’yi, Hz. Hüseyin’i ve Ehl-i Beyt’i daha iyi anlamaya, öğrenmeye ve örnek almaya bugünlerde daha çok gayret etmeliyiz. Peygamber Efendimiz, ‘Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu yalnızlığa terk etmez. Kim din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse, Allah da onun kıyamet sıkıntılarından birini giderir’ buyuruyor. Peygamberimizin kutlu hayatı ve onun sünneti, Müslümanlar için ekmek gibi, su gibi vazgeçilmez olmalı ve onun bizlere uygulamalarıyla gösterdiği birlik, beraberlik ve kardeşlik hepimize örnek teşkil etmelidir. Bizler bugün, tarihimizde yaşananlardan ders alarak kardeşliğimizi pekiştirmeli; ‘Muharrem kardeşliktir’ düşüncesi ve düsturu ile Müslümanları birbirine düşman hale getirmeye çalışanlara inat, içerisinden geçmekte olduğumuz bu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberliğimizi dosta düşmana bir kez daha göstermeliyiz. Bu vesileyle Muharrem Ayı’nda tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin Cenab-ı Allah tarafından kabul olmasını diliyorum. İslam Alemi’nin yeni hicri yılını tebrik ediyor; hicretin tıpkı 14 asır önce hüzünleri ortadan kaldırıp daveti ümmete dönüştürdüğü gibi bugün de tüm insanlığa yeniden hayat vermesini; Hicri 1437 senesinin ve Muharrem ayının vatanımız, milletimiz, gönül coğrafyamız, İslam Alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Ağıtların yakıldığı gözyaşlarının sel olduğu tören verilen yemek ile sona erdi.