Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun daveti üzerine, Oxford Üniversitesi Yayınları Koordinatörü ve eğitmeni Christopher Sheen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda görev yapmakta olan okutmanlarla birlikte ’How to Teach Speaking’ temalı atölye çalışması gerçekleştirdi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin topluma hizmet etme bilinç ve sorumluluğuna sahip bireyler yetiştirme misyonundan kendi üzerine düşeni her zaman gerçekleştirmeyi hedefleyen Yabancı Diller Yüksekokulu, bu eğitimle yabancı diller eğitimi dünyasına yeni bir pencereden bakmayı hedefledi. Düzenlenen bu etkinlik sonucunda, Yabancı Diller Yüksekokulunun ve dolayısıyla üniversitenin elinde bulundurduğu insan kaynağının, yabancı dil öğretim yöntem ve teknikleri noktasında var olan bilgilerine yenilerini katması, kendisini yenilemesi ve üniversitenin misyonlarını daha etkin şekilde yerine getirmesi amaçlandı.

Atölye çalışmasına Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencilerinin katılımları da sağlanarak, mesleki eğitim ve gelişimlerine katkıda bulunuldu.