SAMSUN (AA) - Atakum Kültür ve Eğitim Merkezleri (AKSEM), yeni dönem kursiyerler için hazırlıklarını tamamladı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, yaptığı yazılı açıklamada, kadınların istihdama kazandırılması, sosyal hayatta hak ettikleri yere ulaşmalarına imkan sağlamak için çalışmalara hız kazandırdıklarını kaydetti.

İlçede kadınların sosyal, kültürel, sportif, en önemlisi de istihdam odaklı çalışmalar ile güç kazanmasını hedeflediklerini aktaran Başkan Taşçı, "Bu doğrultuda gerçekleştirdiğimiz kurslarda 3 yılda 4 binden fazla kadına ulaştık. Şimdi yeni kurs dönemi için düğmeye bastık. AKSEM çatısı altındaki atölyelerimiz, birbirinden önemli kurslarımız ve istihdama katkı sağlayan projelerimizle yeni dönemde de binlerce kadının hem istihdama hem de sosyal hayata kazandırılmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Samsun'da ilk kez hayata geçirilen feretiko atölyesiyle yöresel bez dokuma konusunda bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Taşçı, atölye ile kadınların farklı bir alanda deneyim kazandıklarını kaydetti.

Yeni dönemde Atakumlu kadınların ilgi duyduğu, istihdam odaklı kursların açılması için gerekli hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Taşçı, şöyle devam etti:

"Gerek sepet, gerek çini, gerekse yöresel bez dokuma atölyemiz ile kadınlarımızın istihdama kazandırılması anlamında güzel bir ivme kazandık. Bunu yeni dönemde de artırarak devam ettirmek en büyük amacımız. Bu anlamda hemşehrilerimizi kurslarımıza davet ediyoruz. Güçlü Türkiye'nin güçlü kadınlara ihtiyacı var. Bu nedenle kadın çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Toplumda manevi anlamda olduğu kadar maddi olarak da güçlü kadınlarımızın sayısının arttığını görmek, onların mesleki anlamda güçlenmesine destek olmak bizleri mutlu ediyor. Atakum Belediyesi olarak AKSEM ve Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile kadın istihdamına yönelik projeler üretiyoruz."