Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Geleceğin en önemli petrolü, altını ve doğalgazı tarım ve hayvancılık olacak" dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret Borsası’nın 25’inci kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı. Sivas Ticaret Borsası’nın konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Hisarcıklıoğlu, "3 gün önce 4 Eylül Sivas Kongre’sinin 98’inci yıl dönümünü kutladık. Sivas hem tarih hem de kültür kenti. Turizmde önemli bir potansiyeli var. İnşallah hızlı trenin gelişiyle de turizmde hak ettiği payı alacak. Bakın Türkiye’de kayıtlı çiftçi sayısı geçen yıla göre yüzde 1 azaldı. Sivas’ta ise yüzde 6 arttı. Sivas, tarım ve hayvancılıkta üretmeye devam ediyor. Zaten rakamlar da Sivas’ın liderliğini teyit ediyor. Sivas tohumluk patateste Türkiye 1’incisi, buğdayda Türkiye 3’üncüsü, yoncada Türkiye 5’incisi, şeker pancarında Türkiye 7’ncisi, kayısıda Türkiye 8’incisi ve arpada Türkiye 9’uncusudur" dedi.

Hisarcıklıoğlu geleceğin en önemli petrolü, altını ve doğalgazının tarım ve hayvancılık olacağını belirterek, "Artan nüfus artan refah ve zenginlik insanları yemeye ve daha fazla tüketmeye yönlendiriyor. Ortaklık kültürünü geliştirmemiz lazım. Ortaklık yapmadan işimizi büyütme şansımız yok. Arazilerimizi toplulaştırmadan büyüme şansımız yok. Katma değerli üretim tarım ve hayvancılıkta elde ettiğimiz ürünleri muhakkak tarıma dayalı sanayi ile buluşturuyor olmamız lazım. Beyaz eşya ve mobilyada Türkiye’de satışlar bir önceki yıla göre mukayese ettiğimiz zaman yüzde 30 arttı. Konutta yüzde 10 arttı. Yeter ki aramızda birbirimizi ötekileştirmeyelim. Birbirimizi mezhebiyle ırkıyla inancıyla farklı siyasi görüşüyle birbirimizi ötekileştirmeyelim. Ötekileştirmeden birbirimizi seversek Allah’ın izni ile kimse bizi kimse yıkamaz" ifadelerini kullandı.

Programa eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız, Sivas Ticaret ve Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu da katıldı. Etkinlik plaket dağıtımı ve pasta kesimi ile sona erdi.