Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan ilaçlama ekipleri, kent genelindeki ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. Manisalıların rahat bir yaz geçirebilmeleri amacıyla il genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt, “Haşereyle ilgili şikâyetlerin yoğun olduğu bölgelerde mevcut uygulamalara destek amaçlı geceleri de ilaçlama çalışmaları yapmaktayız” dedi.
Sıcakların artmasıyla beraber haşereyle mücadele çalışmalarına aralıksız devam eden Manisa Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri haftanın her günü belli mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Serpil Aykurt,”İl genelinde, sulak alanlarda Şubat ayında ilaçlama çalışmasına başlarken, Haziran ayında da sokak ilaçlamalarına başladık. Daire Başkanlığımıza bağlı 1 şube müdürü, 1 mesul müdür,1 ekip sorumlusu, 12 şoför ve 36 ilaçlama operatörü ile 17 ilçemizde ilaçlama çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Tüm ilaçlama uygulamalarımızda kullanılan ürünler, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği aktif maddeleri içeren, Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde temini yapılmaktadır” dedi.
Haşereyle ilgili şikâyetlerin yoğun olduğu bölgelerde mevcut uygulamalara destek amaçlı geceleri de ilaçlama çalışması yapıldığını ifade eden Aykurt, “Tatarcık ve sivrisinekler dinlenme alanı olarak ağaç kavukları ve çim alanları tercih etmektedir. Bu kapsamda yeşil alanlarda ilaçlamaya destek amaçlı 00.00-04.00 saatleri arasında da uygulama yapılmaya başlanmıştır” dedi.
İl genelinde karasinek popülâsyonunu kontrol altına alabilmek için de çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Aykurt, “İl sınırları içerisindeki parklar, çay bahçeleri, mezbaha, pazar yerleri ve hayvan barınaklarına karasinek popülâsyonunu kontrol altına alabilmek için 3 bin adet karasinek tuzağı yerleştirilmiştir” dedi.