Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, seçim çalışmaları için geldiği Samsun’da “Ahilik Haftası” kutlamalarına katıldı.
Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında ilk olarak Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, esnaf oda başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, esnaflar ve vatandaşların katılımıyla Büyükşehir Belediyesi önünden Kurtuluş Yolu’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden bir programdan döndüğü için yürüyüşe Cumhuriyet Meydanı’nda katıldı. Kurtuluş Yolu üzerinde devam eden etkinlikte Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi kısa bir gösteri sergiledi. Halk oyunları ekibinin gösterileri sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ekibi, şed kuşatma töreni canlandırması yaptı.
Ahilik kültürünün en köklü geleneklerden biri olduğunu belirten SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, “Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik dürüstlüğün, sevginin, doğruluğun ve çalışmanın sanat ile birleşmesidir. Bu anlamda Ahiliğin, işçinin çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesi olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından yılın Ahisi seçilen terzi Kemal Karadenizli’ye (85) kaftan giydirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yılın Ahisine plaket verdi.
Etkinlik Ahi pilavının dağıtılmasının ardından son buldu.