Antalya’nın Kumluca ilçesinde belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile meslek edindirme kursları düzenlenecek.
Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) arasında meslek edindirme kursu açmak amacıyla protokol imzalandı. İmza törenine Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay, belediye başkan yardımcıları ve diğer yetkililer katıldı.
İmza töreninde konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye encümeninin 12 Aralık 2014 tarih ve 355 sayılı kararıyla, belediyeye ait Merkez Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı içerisinde bulunan Yunus Emre Kültür Evi’nin üç yıl süreyle Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi olarak kullanılmasına karar verdiklerini söyledi.
Bu karar doğrultusunda, belediye ve KUTSO tarafından toplumun iş ve sosyal hayatına fayda sağlayacak, bölge halkının istek ve talepleri doğrultusunda eğitim, toplantı ve fikir atölyeleri düzenleneceğini ifade eden Çetinkaya, “Burada ilçemiz ve KUTSO’nun görev alanı içerisinde yer alan diğer ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza ekonomik, kültürel ve sosyal alanda katkı sağlayacak kurslar düzenleyeceğiz. Okul öğrencilerimizin kaliteli zaman geçirmeleri için etüt ve faydalı kurslar gerçekleştirilecek. Ben bu güzel çalışmanın ilçemize, Batı Antalya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta KUTSO yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay da, Kumluca ve Batı Antalya’nın tarım, turizm ve ticaret gibi bir çok alanda gelişime açık ve sürekli gelişim kaydeden bir bölge olduğunu, bu bölgede ileriye dönük kalıcı çalışmaların yapılabileceği böyle bir mekana ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Yunus Emre Kültür Evi’ndeki kursların açılmasıyla ilgili her türlü girişimlerin KUTSO tarafından yürütüleceğini ifade eden Günay, “Burada bölgemiz, ilgili sektörlerin sorunlarının analiz edildiği toplantılar, çalıştaylar seminerler yapmayı planlıyoruz. Ayrıca meslek edindirme kursları sayesinde vatandaşlarımıza hem kalıcı iş imkanı hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacak projeler gerçekleştireceğiz. Ayrıca çeşitli hibe destekleri konusunda da vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunacağız. Böylece bölgemize hayırlı ve güzel çalışmalar yapacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Kumluca Belediyesi ve KUTSO arasında meslek edindirme kursu açmak amacıyla hazırlanan protokol, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay tarafından imzalandı.