Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından iki takımın da teknik adamları açıklamalarda bulundu.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakemlerle ilgili konuşmanın anlamı olmadığını belirterek, "Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz. Kendi sahamızda mutlaka kazanmak istiyorduk. O niyetle sahaya çıktık. Pozisyon da bulduk, gol de bulduk, pozisyon da verdik. İlk yarı oyunu kopartabilirdik. İkinci yarı iyi başladık, pozisyonlar bulduk ama gol yedik. Yediğimiz gol sonrası, rakibe oyunu verdik. Penaltı pozisyonu oyunu koparttı zaten. Bugün kazanmamız gereken bir maçta 2 puan kaybettik. Bizim oyun kontrolümüz düşündüğümüzün altında olması sebebiyle 2 puan kaybettik. Oyuncularımı 10 kişi kalmalarına rağmen sergiledikleri mücadeleleri için tebrik ediyorum. Taraftarlarımız açısından özür diliyoruz, üzgünüz" dedi.
Takımda son haftalarda düşüş olduğu yönündeki sorulara cevap veren Güneş, "2 maçta bir puan aldık, bu açıdan düşüş var. Oyun olarak da akıcılık olarak, tempo olarak üst seviyede değiliz" şeklinde konuştu.
"UMARIM DAHA AYIP ŞEYLER OLMAZ"
Güneş, hakemle ilgili soruya ise, "Hakem ile ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Konuşmanın anlamı yok, faydası yok. Bu böyle devam edecek gibi görünüyor. İnşallah sezon sonuna doğru daha ayıp şeyler olmaz" şeklinde cevap verdi.
Volkan Şen’in oyundan alınınca doğrudan kulübeye gitmesi konusunda ise, "Volkanın çıkarken kulübeye girmesi gerekiyordu ama herhalde üzgündü içeri gitti. Doğru değildi, kulübeye gelmesi gerekiyordu" ifadelerini kullandı.
Son dakikalarda iki oyuncu değiştirmesiyle ilgili bir soruya ise yeşil-beyazlı takımın teknik adamı şöyle cevap verdi:
"Zaman geçirmek için yaptım. Zaten 10 kişi olmamıza rağmen oyun disiplini iyiydi, 1-1 olmasına 10 kişi olmamıza rağmen oyun disiplini iyiydi, sistemi bozmak istemedim. Son dakikalarda oyuna aldım. Mahzuru yok değil mi değişikliğin?"
ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise hep 1-0 geriden başladıklarını vurgulayarak, "Bu öz eleştiriyi yapmamız gerekiyor. Geçen hafta da böyle oldu. Bugün burada farklı başlayarak galip gelmeyi düşünüyorduk. 3’lü bir defans kurgusu vardı. Hücumda ve orta sahada fazla olma adına defansta bir kişi eksik oynadık. Geçen hafta da böyle oldu. Küme düşme potasındaki takımların böyle jokerleri yok. Takım toparlanıncaya kadar bir hayli zaman geçiyor. Planlar alt üst oldu. Oyuncu değişikliğinden sonra oyunda dengeyi sağlayıp ikinci yarı beraberliği yakaladık. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra atmamız gerekirdi, penaltı veya Sercan’ın pozisyonu var. Bursa deplasmanında 3 puan sevindirici olur ama maçtan sonra 1 puan için hayıflandık. İlk defa tam takım Bursa’ya geldik. İnşallah kalan maçlarda herhangi bir sakatlık yaşamazsak bu kadro kalan haftalarda daha iyi şeyler yapacak. Bursaspor da çok iyi bir takım. Bugün Fernandao ve Şener’in olmaması bizim için avantaj oldu. Bireysel hataların da önüne geçemiyoruz. Bu durum da sonucu etkiliyor" şeklinde konuştu.