Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da motosikletiyle kaza geçirdikten sonra iki hafta yoğun bakımda kalan FIFA kokartlı Arjantinli eski hakem 71 yaşındaki Ricardo Carlos Calabria, hayati tehlikeyi atlattı. Sağlığı her geçen gün iyiye giden Calabria, ambulans uçakla tedavisini sürdüreceği memleketine gönderildi. Bodrumlu motosikletçiler, hastane önünde Calabria'nın iki oğlunun da katımıyla veda töreni düzenledi.
İstanbul'dan kiraladıkları sekiz motosikletle geçen 8 Eylül'de tura çıkan 10 Arjantinli arasında yer alan ve tek başına yolculuk yapan, FIFA Kokartlı eski hakem Ricardo Carlos Calabria, Bodrum'a gitmek üzere yola çıktı. Milas- Bodrum Karayolu'nun Kaynar Mevkii'ne geldiğinde Calabria, kullandığı 34 ZH 9027 plakalı motosikletin direksiyon kontrolünü yitirip, düştü. Bodrum'a 10 kilometre kala meydana gelen kazada yaralanan Calabria'ya, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. İki hafta yoğun bakında kalan Calabria, hayati tehlikeyi atlattı. Arjantin'den gelen reklam şirketi sahibi oğulları Ricardo (30) ve Bruno (32 ), babalarını Bodrum'da yalnız bırakmadı. Çocukları, Calabria'yı, bu gece ambulans memleketine götürdü.
HASTANE ÖNÜNDE VEDA TÖRENİ
Calabria'nın ülkesine dönmesinden önce çocuklarının da katılımıyla hastane önünde Bodrumlu motosikletçiler tarafından veda töreni düzenlendi. Bodrum Motosiklet Kulübü Başkanı Cevdet Erçik, Yardımcısı Namık kemal Başbay ve yönetim kurulu üyeleri de törende yer aldı. Erçik, Calabria kardeşlere kulübün formasını verdi. Duygulu anlar yaşandı.
OĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Gözyaşlarını tutamayan Ricardo Calabria, "Motosiklet tutkunu olan babamız ülkemizden binlerce kilometre uzakta geçirdiği kazadan sonra Bodrumlu motosikletçiler onları bir an olsun yalnız bırakmadı. Her türlü yardımı yaptıkları gibi bugün ülkemize dönerken de yine bizimle beraberler. Doğrusu böyle sıcak bir ilgi ve dostlukla karşılaşacağımızı ummuyorduk. Çok şaşırdık ve çok mutlu olduk. Türklerin yardım severliği anlatılandan da fazlaymış. Türk motosikletçileri tanımakla gurur duyduk" dedi.
KARŞILIKLI MOTOSİKLET TURLARI DÜZENLENECEK
Ülkeler arası yaptığı motosiklet dünya turlarıyla tanınan Namık Kemal Başbay, "Motosiklet ile gezmek ve ülkemizi tanımak için dünyanın bir ucundan gelen Calabria bir talihsizlik sonucu kaza geçirdi. Yaşam mücadelesini kazandı. Şimdi ülkesine dönüyor. Ben ve bizim kulüpte bulunan birçok kişi Türk motosikletçiler de dünyanın birçok yerine ziyaretler yapıyoruz. Başımıza her an buna benzer şeyler gelebilir. Calabri ailesini çok sevdik. İleride karşılıklı olarak motosikletlerle turlar düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI