Güneydoğu Tüm Yatırımcı İş Adamları Derneği (TÜYİK DER), hükümete Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne acil yatırım eylem planı çağrısı yaptı. Bölgeye yatırımlar konusunda gerekli mercilerin harekete geçmesi gerektiğini belirten TÜYİK-DER Başkanı Hayri Yağmur, bölge için yatırımcıların özendirilmesi gerektiğini belirtti.

Gerekli mercilerin acilen harekete geçmesi ve yatırım eylem planı oluşturulması gerektiğini belirten dernek başkanı Hayri Yağmur, bölgeye pozitif ayrımcılık yapılarak yatırımcıların özendirilmesi gerektiğini söyledi.

"Yatırımları özendirmeliyiz"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde esnafın kan ağladığı, sıkıntıların zirve yaptığı bir zamanda bu çağrıyı yapma kararı aldıklarını dile getiren Yağmur, “Diyarbakır’ın beton yığını haline gelirken yakın ilimizdeki Gaziantep’te 7. Organize Sanayi Bölgesi kurulmaya başlandı. Diyarbakır’da doğru dürüst işlev halde olan bir organize sanayi bölgesi bulunmuyor. İş adamlarının Diyarbakır ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yatırım yapmaları özendirilmelidir. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediyeleri başkanları, sivil toplum kuruluşları, iş adamları, kanaat önderleri ile beraber bölgemize turist getirebilecek yatırımları özendirmeliyiz. Diyarbakır neden bir Kocaeli, neden bir Gaziantep, neden bir Adana olmasın?” dedi.

"Yarın geç kalınmasın"

Tek yürek, tek ses olarak bölgeye yatırımları özendireceklerini ifade eden Yağmur, “Güneydoğu Tüm Yatırımcı İş Adamları Derneği olarak iş adamlarımızı bölgeye yatırım yapmaya davet ediyor ve bu bölgenin üzerinde oynanan oyunlara son verilmesi için çaba harcıyoruz. Bölgemize tam yatırım zamanıdır. Vakit bu vakit insanların durup uzaktan yatırımları seyrettiği bu zamanda yatırım seferberliği ilan etmeyeceğiz de hangi zaman ilan edeceğiz? İllegal örgütlerin bitme zamanında bu bölgenin halkına istihdam oluşturmamız gerekir. Aksi durumda pusuya yatan illegal örgütler tekrar kontrolü eline alabilirler. Bu önemli açıklamaları önemli vakitte yapıyoruz ki yarın geç kalınmasın. Güneydoğu TÜYİKDER ailesi olarak vizyon ve misyonumuz ile ilimize bölgemize ve ülkemize yatırımı kutsal sayıyor, eğitimi önemsiyor, istihdam alanları oluşturanları da ülkemizin enlerinden sayıp Cumhurbaşkanımızın katılımı ile plaketlerini de kendilerine takdim edileceğini belirterek el ele omuz omuza hiç bir engele takılmadan bu bölgeyi kendinden söz edilir hale getireceğiz” diye konuştu.