Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen “Meydan İftarları”nın sekizincisi Dilek Mahallesi’nde gerçekleştirildi.
İnönü Parkı’nda düzenlenen iftar programına 2 bine yakın vatandaş katılırken, masalarda yer kalmadı. Ezan öncesi gerçekleştirilen programda ney dinletisi, ilahiler ve Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubunun sahnelediği oyunlara Dilekli vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bütün İftar programlarına katılarak vatandaşlarla birlikte oruç açan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Dilek Mahalle sakinlerinin ilgisiyle karşılaştı. Başkan Polat, tüm masaları tek tek dolaşarak, mahalle sakinleriyle sohbet etti.
Dilek Mahallesi’nde muhteşem bir manzara oluştuğunu ifade eden Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, davete katılım gösteren tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti. Dilek Mahallesi’nin genel yapısı ile itibariyle Anadolu’yu tam olarak yansıtan bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Polat, “Dilek, her rengin ve mezhebin olduğu, zengini, fakiri, genci, yaşlısı ve çocuğuyla birlikte hayatı paylaştıkları çok güzel bir mahallemiz. Burası Anadolu’yu tam anlamıyla yansıtan bir toplum yapısına sahiptir. Dilek’teki kardeşlik, dayanışma ve paylaşma aslında Anadolu’nun bütününe örnek teşkil etmesi gerekir, bizim için burası örnek bir mahalledir” dedi.
Başkan Polat, “Bugün Dilek Mahallemizde muhteşem bir manzara ve çok yoğun bir katılım olması bizleri ayrıca sevindirmiştir. 11 ayın sultanı Ramazan ayı, hepimizin Allah’a yaklaştığı ve yakın olduğu, nefsin aslında hiçbir şey olduğunu hissettiği çok müstesna bir aydır. Ramazan ayını bereketli geçirmemiz, manevi feyzinden fazlasıyla istifade etmemiz gerekiyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerimizdeki sorumluluk gereği, bu güzel Ramazan Ayını dolu dolu geçiriyoruz ve bu ayın manevi feyzini Yeşilyurt’un her tarafına dağılması ve ulaşması için çaba harcıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan yemek duasından sonra Dilek Mahalle sakinleri hep birlikte iftar yaptılar.