Ümit KOZAN / ANKARA, () - BU yıl 23üncüsü düzenlenen MSPO 2015 Savunma Sanayi Fuarı 1-4 Eylül 2015 tarihlerinde Polonya’nın Kielce şehrinde gerçekleştirildi. ASELSAN, fuara Savunma Sanayi Müsteşarlığının koordinasyonu ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilen milli katılım çerçevesinde katıldı. ASELSAN, başta Füze Fırlatma Sistemi olmak üzere Haberleşme Sistemleri, Elektro Optik Sistemler, Aviyonik Sistemler, Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri ile Radar ve Elektronik Harp Sistemleri alanlarında sistem ve ürünlerini sergiledi.



Polonya’nın Tank Modernizasyonu ve Hava Savunma Sistemleri tedarik projeleri için aday olan ASELSAN, Polonya’nın yerel savunma sanayi firmaları ile kalıcı işbirliği modeli oluşturulmasına yönelik fuar sırasında bir konferansa da ev sahipliği yaptı.

ASELSAN, Polonya’nın kamu savunma sanayi firmalarını tek çatı altında birleştiren PGZ (Polish Armament Group) ile işbirliğinin başlatılması hususunda da üst düzey görüşmeler yaptı. Fuar sırasında ASELSAN standını ziyaret eden uluslararası katılımcılar ürün ve sistemlerimize yoğun ilgi gösterdi.