Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) üyeliklerine Musa Şahin ile Figen Kılıç atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Bakanlar Kurulu kararıyla BTK’ya ilk defa kadın bir üye atanırken, atanan kadın üyenin başörtülü olması da dikkat çekti.
Resmi Gazete’de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Bakanlar Kurulu kararıyla BTK üyeliklerine Musa Şahin ve Figen Kılıç atandı. BTK Başkanvekili Dr. Ömer Fatih Sayan ile Kurul üyeleri İhsan Kulalı, Celalettin Dinçer ve Hidayet Yıldız’ın yanı sıra Şahin ve Kılıç’ın atanması ile birlikte Kurul’daki üye sayısı 6’ya yükseldi. BTK, üye sayısının 4’ün altına düşmesi nedeniyle uzun süredir toplanamıyordu. Kurul üyeliğine atanan Musa Şahin Telekomünikasyon Sektör Temsilcisi, Figen Kılıç ise Telekomünikasyon Hizmetleri Temsilcisi olarak atandı.
MUSA ŞAHİN KİMDİR?
1969’da Ankara’da doğan Şahin, ilk, orta ve lise öğrenimine Ankara’da devam etti. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü bitiren Şahin, Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden yüksek lisans derecesini aldı. Mezuniyetinden sonra bir süre Araştırma Görevlisi olarak çalışan Şahin, daha sonra çeşitli kamu kurumları ile özel şirketlerde yöneticilik yaptı. 28 Ocak 2010’da BTK’ya Kurul üyesi olarak atanan Şahin, 23 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden Kurul üyeliğine atandı.
FİGEN KILIÇ KİMDİR?
1970 Gaziantep doğumlu olan Figen Kılıç Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği’ni bitirdi. Yüksek Lisansını Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği’nde Biyomedikal üzerine tamamladı. 1995 yılında İstanbul Belediyeleri Bilgi İşlem Sanayi ve Ticaret AŞ (BELBİM)’de iş yaşamına başlayan Kılıç, ARGE Mühendisi, Projeler Koordinatörü olarak Elektronik Ücret Toplama Sistemleri üzerine uzun yıllar projeler geliştirdi.
2010-2014 yılları arasında Çalık Holding şirketlerinden E-Kent Ödeme Sistemleri AŞ’de Proje Yönetimi ve Yazılım Direktörlüğü yapan Kılıç 2014 -2015 arasında TURKCELL İletişim Hizmetleri AŞ’de görev aldı. Proje Yönetimi, Test Mühendisliği, Süreç Yönetimi konularında özel eğitimler alan Kılıç, 23 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu üyeliğine atandı.