Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu Emekliler Haftası nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu Emekliler Haftası nedeniyle dernek binasında açıklamalarda bulunarak bütün emeklilerin emekliler haftasını kutladı.
Sarıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği gibi her yıl Haziran ayinin son haftası emekliler haftası olarak anılır. Nedeni Ulu Önder Kemal Atatürk, 28 Haziran 1927 tarihinde emekli olmuştur. Rahmetle minnetle anıyoruz. Zonguldak’ta 149 bin emekli vardır. Emekli yıllarca seslendi, huzur istiyoruz bizi dikkate alın dedi. Ama dikkate almadılar.Emekli yine huzur istiyor, bütün siyasi partilere emekli gerekeni söyledi. Siyasi partilerde söyleyeceklerini söyledi. Şimdi Emekli izliyor, kimse bizi dikkate almamazlık yapmasın. Gerekli cevabı zamanı gelince alırlar. Üç ayda bir genel merkezimiz Ankara’da Başkanlar Kurulu toplantısı yapıyoruz. Kendi bölgemizde her ay açıklamalar ve kamuoyunu bilgilendirmeler yapıyoruz. Görüşme taleplerimize itibar etmeyip randevu vermeyenler, bizi dikkate almayanlar gerekli cevabı aldılar, emekli ikaz etti. Randevu verip söz verenler de tutarlı hareket etmeliler. Önce vatan sonra biz, biz Ülkemizi çok seviyoruz. Ülkemizi sevmeyen huzursuzluk çıkaran siyasi unsurlara emekli destek vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir. Bütün emeklilerin emekliler haftasını kutluyorum, ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara sağlık ve at içinde uzun ömürler diliyorum.”