SAMSUN (AA) -  PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Ümit Özat, genç futbolculara görev vermek istediğini belirterek, "Belki bunları yaparken yara alacağım ama Türk futboluna oyuncu kazandırmak benim kaderimden daha önemli" dedi.

Özat, Nuri Asan Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, ligde yaşanacak mücadele ve takımının durumuyla ilgili değerlendirmeler yaptı. 

Takımların 1 puana dahi razı olmayacağı bir ligde yer aldıklarını vurgulayan Özat, "Hiç kimse ligde kalmaya oynamıyor. Hiç kimse ilk 6'ya kalmaya da oynamıyor, herkes direk şampiyonluğa oynuyor. Tabii ki şampiyon olmayı herkesten daha çok isteriz ama biz maç başı 2 puan ortalamasıyla gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Takımının yaş ortalamasını 22'ye çekmek istediğini belirten Özat, şunları söyledi:

 "Ne kadar genç varsa oynatmak isterim. Çünkü hepimiz bir yerden başladık, oynayanların da genç oyunculardan çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Genç oyuncuları oynatmak istiyorum. Belki bunları yaparken yara alacağım ama Türk futboluna oyuncu kazandırmak benim kaderimden daha önemli. Yetiştirdiğimiz oyuncular Türk Milli Takımı'na gitsin, kulübün mali yapısına destekte bulunsun, benim için çok daha önemli. Skor veya başarı, bu temeller atıldıktan sonra zaten gelir, bugün veya yarın."

 

- "Transfer konusunda direten biri değilim"

 

Takımın kemik kadrosunda 17 kişilik grubu oluşturduğunu kaydeden Özat, en fazla iki oyuncunun daha aralarına katılacağını bildirdi. 

Kemik kadroyu 18 veya 19 futbolcudan oluşturacağını aktaran Özat, şöyle konuştu:

"Bu takımla antrenmana çıkan her futbolcunun en az 15 maç oynayacağını ve hepsine şans vereceğimi oyuncularıma ilettim. Bir aydır burada kim bu eziyeti çekiyorsa, formayı da onun almasını istiyorum ama futbol günü gününü tutmuyor, sakatlık oluyor. Bazen aldığınız oyunculardan tam verim alamıyorsunuz, yerini doldurmak zorundasınız. En fazla 2 oyuncu aramıza katılır. Hiçbir antrenör de gelen oyuncuya yok demez. Açıkçası ben transfer konusunda direten biri değilim."

Hafta sonu deplasmanda Altınordu ile yapacakları maça da değinen Özat, rakiplerini "Bu ligin en uzun süre birlikte oynayan tek takımı. Biz de lige bu takımla oynayarak başlayacağız. Yani en az 5 veya 6 sene beraber oynayan bir takımla oynayacağız. Gerçekten zorlu bir maç olacak" şeklinde ifadelerle değerlendirdi.