SERHAN TÜRK - İSTANBUL

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Galatasaray'a 2-0 yenildikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Avcı, mücadelenin teknik analizine fazla girmeyeceğini ifade ederek, Kontrol bizim elimizdeydi. İlk yarıda fazla üretken değildik ama pozisyon da vermedik. İkinci yarıda da oyun bizim lehimize akıyordu. Ona göre de hamleler yaptık. Ancak kalecimiz yere dahi yatmadan 2-0 mağlup olduk dedi.

Yenilgiden dolayı üzün olduklarını ancak takımının sergilediği futbolun kendisini memnun ettiğini dile getiren teknik adam, Ortaya konan oyun bizim adımıza güzeldi. Daha da gelişen bir futbol vardı. Oyun kontrolümüze geçmişti. Bazen basit top kayıpları yaptık, bazen de fırsatları değerlendiremedik. Bugün kazansaydık, üst sıralara daha da yaklaşacaktık diye konuştu.

Bu sonuçla Galatasaray rahatladı. Hamza hoca adına mutluyum. Umarım daha sağlıklı görevine devam eder diyen Avcı, şöyle devam etti

Maçta hakem hatası da olabilir. Hakemlerle ilgili konuşmadım, bugün de konuşmayacağım. Konuşulacak şeyler varsa sizler konuşursunuz zaten. Tek söyleyeceğim, dördüncü hakemlerin beden dillerine ve ses tonlarına dikkat etmeleri gerektiği. Yoksa ben de ona göre davranacağım.

Avcı, Deniz Çoban'ın hakemliği bırakması ve son dönemde hakem hatalarının gündeme sık gelmesiyle ilgili soruyu, Futbol hatalar oyunu. Biraz saygı göstermek gerekiyor. Deniz Çoban da bugünkü hakem de bizim şeklinde yanıtladı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR KULÜBÜ BAŞKANI GÜMÜŞDAĞ

Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da, teknik direktör ve oyuncularının karşılaşmanın hakemi Serkan Tokat'ın verdiği kararlardan rahatsızlık duyduğunu bildiğini vurgulayarak, Genç ve yeni bir hakem. Dolayısıyla hepimizin destek olması gerektiğine inanıyorum. Kararlarıyla, canı yanan bir kulübün başkanı olarak bunu söylüyorum diye konuştu.

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Gümüşdağ, son haftalarda hakem performanslarında bir düşüş olduğunu anlatarak, Fakat şu da bir gerçek ki elimizdeki Merkez Hakem Kurulu ve hakemlere güvenmek zorundayız. Hamza hocayı tebrik ediyorum. Topun Podolski'nin eline değdiğini söylemiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Hakemler bizim hakemlerimiz. Dün akşam Trabzonspor maçında da gerçekten Trabzonspor ile ilgili yanlış kararlar verildi. Tabi burada takımın Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Gençlerbirliği ya da Medipol Başakşehir olması önemli değil dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak ilerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu yönetimiyle gerçekleştirecekleri toplantıda hakemlerin kalitesini arttırmak için yapılması gerekenleri masaya yatıracaklarını anlatan Gümüşdağ, şunları kaydetti

Biz hakemlere destek olmak zorundayız. Genç hakemlerin hepsine destek olmak zorunda olduğumuza inanıyorum. 75 milyonluk ülkede yurt dışından hakem ithal edecek halimiz yok. Bu bize yakışmaz. Dolayısıyla hakemlerin eğitimi önemli. Hakemlerin baskı altında vereceği kararlarla ilgili alacağı eğitimlerin ben çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir düşüş var. Bu konuda beni arayan kulüp başkanları var, aramızda konuşuyoruz. Hepimizin yapıcı olması gerektiğine inanıyorum. Destek sağlamamız lazım. Hakemlerin art niyetli olduğuna inanmıyorum, hakemlere güveniyorum ama hata var.

GALATASARAY CEPHESİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, Astana maçının ardından bu maç için çok fazla vakitleri olmadığını belirterek, Rakibimiz iyi bir takım. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Kontrollü başladık ve hamlelerimizi ikinci yarıya sakladık ifadelerini kullandı.

İlk yarıda Mehmet Batdal'ın pozisyonu dışında kalelerinde tehlike yaşamadıklarını anlatan Hamzaoğlu, Muslera'yı tebrik ediyorum. Orada önemli bir hamle yaptı. Eğer gol olsaydı maç çok farklı gelişebilirdi. Kaleciler böyle zamanlarda önem kazanıyor ve bugün önemli bir performans sergiledi dedi.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, Lukas Podolski'nin golü öncesi topa eliyle müdahale ettiği itirazlarının hatırlatılması üzerine, Podolski'nin golünde ele çarpma var ama savunma oyuncularının ele çarpmalarında da benzer pozisyonlarda düdük çalınmıyor. Hakemler belki böyle değerlendirdiler, belki de görmediler. Böyle bir gol yesek canımız acırdı açıkçası ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu, takımın sancılı bir süreçten geçtiği şeklindeki yorum üzerine, Hep bir sancılı süreç yaratılıyor ama bizim sancı çektiğimiz falan yok. Bizim, dışarıdan gelen sancılara üzüntümüz var. Bir rahat bırakılsak. Hiçbir şey yok aslında. Hep bir gündem yaratılıyor değerlendirmesinde bulundu.

Yönetimin kendisinden rapor istemesi konusuna açıklık getiren Hamzaoğlu, Biz daha Avusturya kampındayken Mehmet Özbek'le oturup konuştuk. Bazı şeyleri kağıda dökelim ve yazılı kalsın istedik. Sözlü olarak her maçtan sonra zaten konuşuyoruz. Astana maçından sonra yönetimde bu yazılı rapor konusu gündeme gelince, 'hocadan isteyelim' demişler. Podolski şişelere tekme vurmuş, ben görmedim. 'Acaba ceza gerekir mi' diye düşünmüşler. Ben de 'haftaya yazayım' dedim. Ertesi gün de kamuoyunda tartışma konusu oldu şeklinde konuştu.

Galatasaray'da teknik direktör olarak 1 yılını doldurmak üzere olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, Belki ilk defa takımımız, kulübümüz ve kendi aramızda diyaloglar bu kadar saf, temiz ve iyi. Bu kadar söylüyorum. Hiçbir sorunum yok. Sabah kalkıp basında bir şey görmezsek, o günümüzde de bir şey yok. Bir şey görürsek, onunla uğraşıyoruz. Dün çok üzüldüm mesela. Yönetim bir hoca istemiş, oyuncular başka hoca istemişler. Çok üzüldüm çünkü bana sorulmadı. Belki ben de başka bir hoca isteyebilirdim. Ne güzel senaryolar yazılıyor şeklinde görüş belirtti.

Sezon başından itibaren kendilerine eleştiriler olduğuna dikkati çeken Hamzaoğlu, transfer konusunun mali durumla alakalı olduğunu söyledi.

Bu sene başarı durumumuz mu, izlediğimiz yol mu insanları tatmin etmiyor, anlamış değilim diyen Hamzaoğlu, Anlamadığınız bir şey var. Transferi biz de istiyoruz ama yarın öbür gün iyi oyuncuları getirip oynatabilmek için önce sağlıklı bir yapıya kavuşmamız lazım. Bugün riskler var ve ona göre hareket ediyoruz. Bu geçiş dönemine mecburuz. Kulübün bugününü düşünüyoruz, yarışmamızı yapıyoruz ve mücadelemizi de vereceğiz. Bu arkadaşlarımızın başarabileceklerine inanıyoruz. Önemli olan bundan sonraki seneler için de sağlıklı bir yol açabilmek. Bugünü düşünürken, yarını da düşünmeye gayret ediyoruz. Şampiyonluktan sonra belki transfer yapmadık. Gündeme kendimizi oturtmadık. Rakiplerimiz hepsi transferlerle gündemde oldular. Belki de bize kızıldı. Şu anda yapmamız gereken şey bu. Yarın öbür gün mali anlamda daha iyi durum olur, biz de gider istediğimiz oyuncuya teklifimizi yaparız dedi.

Hamza Hamzaoğlu, son dönemde Emre Çolak, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin ve Lukas Podolski gibi oyuncuların sahadan çıkarken kendisine yönelik tepkileri olduğunun aktarılması üzerine, bu durumu belli seviyeye kadar normal karşıladığını kaydetti.

Bu konunda kendisinin bir rahatsızlığı bulunmadığına dikkati çeken Hamzaoğlu, şöyle devam etti

Bu hareketler bana yapılıyor ama insanlar benden daha fazla rahatsız oluyor. Biz de futbol oynadık. En sevdiğim teknik adam Saffet Susiç'ti ama ona bile neler yaptım. Tartışma da yaşadık fakat abi kardeş gibiydik. İnsan bunu yapabilir. Oyundan çıkıyor, belki istediğini veremedi, belki sahada kalmak istiyordu, belki gol atacağına inanıyordu. Tepki gösterebilir ama bunlar normal. Terbiye sınırlarını aşarsa, kesmesini biliriz ama şu anda ciddi bir sorun görmüyorum.

Geçen sezon hakem yönetimiyle ilgili yaptığı bir açıklamayı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın basın toplantısında kullandığının aktarılması üzerine Hamzaoğlu, Ben izlemedim. Ben zaten rakip takımlarla ilgili bir şey söylemiyorum. Kimse yanlış anlamasın. Kimseyle sorunum yok. İşimizi yapıyoruz ve hakem unsuru da var. Bununla ilgili bizim de konuşma hakkımız olsun. Zaten herkes konuşabiliyor şeklinde ifadeler kullandı.

GALATASARAY KULÜBÜ BAŞKAN YARDIMCISI SEZGİN

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin de, dün teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile bir araya geldiklerini vurgulayarak, Böyle bir netice bekliyordum. Dün yaptığımız toplantıda hocayla detaylı konuştuk. Güzel bir maç oldu. İlk devre biraz çekişmeli oldu ama ikinci devre hocanın da güzel değişiklikleriyle sonuca gittik. Mutluyuz, beklediğimiz bir netice aldık. Şampiyonluğun yine en büyük adayı biziz. Yolumuza devam ediyoruz dedi.

Sezgin, Hamza Hamzaoğlu ile bir sorunlarının olmadığını dile getirerek, Kendisinden devamlı raporlar isteniyor. Bazen sözlü, bazen yazılı istenebilir. Bunlar normal şeyler. Bizim aramızda hiçbir sorun yok. Taraftarlarımız rahat olsun, doğru yolda gidiyoruz. Teknik direktör başarılı şu anda. Teknik direktörle bir sorunumuz yok, kendisine güveniyoruz. Bu şekilde devam edeceğiz şeklinde konuştu.

Nasuhi Sezgin, Dursun Özbek'in başkanlığa gelmesinin Galatasaray Kulübü için bir şans olduğunu anlatarak, Dursun başkanın göreve gelmesi Galatasaray için bir şanstır. Bunu herkes böyle bilsin. Bu şekilde devam edeceğiz. Üç sene de görev başındayız ifadelerini kullandı.

Öte yandan Sezgin, Wesley Sneijder'den memnun olduklarını, sözleşmesinin iki yıl uzatılmasını olumlu bulduklarını sözlerine ekledi.