Samsun Medya Grubu ekibi, Zeytinlik Mahallesi'nde vatandaşların dert ve dileklerini dinledi.

GELİP ANLATSINLAR

Fevzi AKKUŞ: Ne yapılacağını bilmiyoruz. Ne yapacağımızı da bilmiyoruz. 6 kat diyorlar ama bize menfaati ne, zararı ne bilmiyoruz. Bize bilgi verilmesi lazım. Netice ne olacak, bunu öğrenmek istiyoruz. Gelip bize bu projeyi anlatmaları lazım. Kentsel Dönüşüme karşı değiliz ama bize bilgi versinler.

MUHATAP ALMIYORLAR

Eyüb KOCAOĞLU: Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Fakat mahallemizi ikiye bölmelerine ve bizi mağdur edecek olmalarına karşıyız. Bizde mahallemizde kentsel dönüşüm yapılmasını ve insanlarımızın güzel ortamda yaşamasını istiyoruz. Fakat Zeytinlik mahallesi camisinin üst tarafı emsal 4, 11 kat vermelerine rağmen, Anadolu mahallesinin emsal iki 6 kat olmasına karşıyız. Bizi muhatap almıyorlar. Biz kime gideceğiz bu mağduriyeti gidermek için. Hukuki süreci başlatıp hakkımızı arayacağız.Gaziosmanpaşa mahallesine verilen hakkı bizde istiyoruz. Oraya emsal 3, 9 kat veriyorsunuz buraya emsal iki, 6 kat veriliyor. Bu neyin çelişkisidir.

BİZE İMAR VERSİNLER

Celal KIZIL: Bizim mahallemizin yarısı imarlı, yarısı imarsız. 6-7 kattan aşağı olmamak üzere, bize imar versinler. Gücü yeten kendi yapsın, yetmeyen müteahite versin. TOKİ girdiği zaman vatandaş mağdur olur. Mağduriyet olmasın istiyoruz.

MAĞDUR ETMESİNLER

Cuma AKKUŞ: Devlete karşı gelemeyiz. Bize yerimizi versinler, bizi mağdur etmesinler. Umarız iyi olur. Vatandaşı incitmeden hakkımızı verirlerse bir şey demeyiz. Ve bizi komşularımızdan ayırmasınlar."

BELEDİYE BU HALE GETİRDİ

Ayhan TÜRK: Mahallemizi bu duruma bizim belediyelerimiz getirdi. Ben burada 5 katlı ev yapmışım, komşuda ki eve elektrik su verilmese ben o evi yapmazdım. Bizi bu duruma belediyeler düşürdü. Bugün ise bizi mağdur edecekler. Herkesin evi kendine villa. Tek arzumuz mağdur edilmemek.

GİTMEK İSTEMİYORUZ

Sefa AKKUŞ: Konuyla ilgili detaylı bilgimiz yok. Kimseyi mağdur etmesinler. Bizim üst sokağımaza 12 kat verilmiş, buraya 6 kat. Biz yerimizden gitmek istemiyoruz. Mağdur etmesinler.

KREDİYİ NASIL ÖDEYECEĞİZ

Yusuf EROĞLU: Mahalleyi ikiye böldüler. Mahallenin bir tarafına 11 kat, bir tarafına 6 kat veriyorlar. Bu nasıl oluyor. Dönüşüme karşı değiliz. Mustafa Demir mahallemize gelmeli. Kendisini mahallemize davet ediyoruz. Mağduriyet olmasın. Yapılacak dairelerin kredisini, biz nasıl ödeyeceğiz.

KANAYAN YARA

Ahmet KÜÇÜK:  Vatandaşın kanayan yarası. Ben emekliyim. 2 bin 500 lira maaş alıyorum. Beni buradan çıkarttı ne vereceksin bana. Ev kiralarını bir araştırsınlar. Bu insanlar çadır mı kuracaklar. 2500 lira ile ben evimi mi geçindireceğim, kira mı vereceğim. Bizi mağdur etmesinler.

CANİK'TE VAR, BİZDE YOK

Ali ALINTAŞ: Kentsel dönüşüm bizim de beklediğimiz bir proje. Ancak bu yapılırken bizi bilgilendirme olmadı. Aynı bölgede 11 kat bina var, 10 kat bina var, 9 kat bina var. Canik'te bütün her yere 9-10 kat yer verildi. Bizim buraya nedense 6 kat verildi. Muhallemizin bir düzene girmesini biz de istiyoruz. Kentsel dönüşümün bize faydasının olacağını biliyoruz. Ama buradaki insanları düşünmek lazım. Ben 55 senedir bu mahalledeyim. Kentsel Dönüşüm yapıldığı ve bu binalar yıkıldığı zaman burada yeri olanlar buradan nasiplenemeyecek. Kime ne verecekler. İnsanları borçlandırıcaklar.

BİLGİLENDİRME YOK

Niyazi YILMAZ: Haksızlıklar var. Bilgilendirme yok. Proje ile ilgili bizi bilgilendirsinler istiyoruz. Ben Anadolu mahallesindeyim. Burada da aynı sorun var."

AÇIKLAMA YAPILMIYOR

Hayrettin ARSLANOĞLU: 40 senedir bu mahalledeyim. Bize ne verecekler, bir bilgi veren yok. Açıklama yapılmıyor. Ne olacak bilmiyoruz, körü körüne bekliyoruz.

BURADA EMEKLİLER YAŞIYOR

Hüseyin ULUSOY: 50 senedir doğma büyüme buralıyız. Haksızlıklar çok. Buradaki insanların çoğu emekli, asgari ücretle geçinen insanlar. Bir evi var onu da yıkacaklar, borçlandıracaklar. Borcu nasıl ödeyecek belli değil. En azından 7 kat yapsalarda borcu az olsa.

GELİR SEVİYEMİZ BELLİ

Ünal KARAOSMANOĞLU: Kentsel dönüşümü istiyoruz. Mağduriyet yaşamayacak şekilde olmasını istiyoruz. Hak sahiplerinin mağduriyeti giderilecek mi, açıklama yok. Yetkili bir ağızdan duyduğumuz bir şey yok. İyi bir ortamda değiliz hep çarpık kentleşme var, bunda hemfikiriz. Ama sonuçta gelir seviyesi belli olan insanlarız. Mağduriyetimiz nasıl karşılanacak. Bizim ödeme ve gelir seviyemiz belli. Bunun içinden nasıl çıkacağız. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz.

KAÇ KAT VERİLECEK

Kenan IŞIK: Kesinlikle bir mağduriyet oluşacak. Burada oturan insanlar 4-5 katlı evlerinde babası emekli olan insanlar var. Bu insanlara kaç kat verilecek. Emekli maaşı ile geçinen bu insanlar, buradan daire alabilecek mi? Bu konularda açıklama yapılmadı.

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.