Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Nadir Teke, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz’ü ziyaret etti.
Eğitim Bir-Sen Şehzadeler İlçe Başkanı Nadir Teke, sivil toplum kuruluşları kadar, yerel basının da demokrasi için çok önemli olduğunu kaydetti. Teke, “Bir ülkede cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler sağlıklı bir şekilde yapılıyorsa, bunda sivil toplum kuruluşların olduğu kadar basının da önemi var. Bundan dolayı basına her zaman sahip çıkmalıyız. Çünkü basın bizim gözümüz, kulağımızdır. Basın mensupları da zor şartlarda görevlerini yerine getiriyor. Allah, bu zorlu mücadelede yar ve yardımcıları olsun” diyerek basın mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.
Basın İlan Kurumunun Manisa’da 4 yıldır faaliyette olduğunu belirten Tokgöz, resmi ilanları adil bir şekilde gazetelere dağıttıklarını söyledi. Gazeteleri Basın İlan Kurumu’nun A’dan Z’ye kadar her sahasında belirli kriterler çerçevesinde denetlediğini kaydeden Tokgöz, basının belli bir standarda ulaşması için çalıştıklarını belirtti.
Yerel basını her zaman önemsediklerini vurgulayan Tokgöz, “Demokrasinin gelişmesi adına yerel basın her zaman önemlidir. Yerel bakın ne kadar güçlü olursa, demokrasi de o kadar güçlü olur. Seçimlerden önce adaylar ilk önce yerel basının karşısına çıkarak kendisini kamuoyuna tanıtır. Buradan da görüyoruz ki yerel basın bir şehir için çok önemlidir. Kaliteli bir basın olursa, karşısına çıkana ders verir, ders çalıştırır” diye konuştu.