Ömür AVCI / TRABZON,()– TRABZONSPOR'da uzun yıllar yöneticilik ve asbaşkanlık yapan bordo mavililerin "Kenan Amca"sı Kenan İskender’in cenazesi, futbol camiasını buluşturdu. Trabzonspor Kulübü’nde düzenlenen törene Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş’ten Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas’a kadar bir çok futbol adamı katıldı.
HASTANEDE VEFAT ETTİ
İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün 73 yaşında hayatını kaybeden Kenan İskender için Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen törene katılanlar şunlar:
"Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yönetim kurulu üyeleri, TFF Başkanvekili İbrahim Usta, Trabzonspor eski başkanı Ahmet Celal Ataman, eski bakan ve kulübün eski başkanı Faruk Özak, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, Trabzonspor teknik direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas, Adana Demirspor teknik direktörü Osman Özköylü, bordo mavili kulüpte futbolculuk, teknik direktörlük ve menajerlik yapan Giray Bulak, Ünal Karaman, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, Trabzonsporlu futbolcular Onur, Mustafa, Cardozo, Douglas, Sefa, Yusuf, Bourceanu, Mehmet Ekici, Alper Uludağ, Marko Marin, kulübün eski yöneticileri, ailesi ve sevenleri"
CAMİANIN KENAN AMCASIYDI
Trabzonspor’da ilk kez 1979’da yönetici olarak görev almaya başlayan Kenan İskender, 1993 yılına kadar çeşitli dönemlerde yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Kenan İskender, 1994-1995 sezonunda asbaşkan, 1995-1996 sezonunda da asbaşkan ve futbol şubesi sorumlusu olarak görev yaptı. 1996’daki kadronun oluşturulmasında önemli rol oynayan Kenan İskender, bordo mavili camiada "Kenan Amca" olarak tanınıyor ve seviliyordu.
ESKİ DOSTLAR BULUŞTU
Cenaze töreninde Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, eski futbolcusu olan Trabzonspor teknik direktörü Şota ile yan yana yer aldı. İkili uzun süre sohbet etti. Şenol Güneş, Trabzon’daki eski dostları ve futbolcularıyla da hasret giderdi. Bu arada 1995-1996 sezonundaki takımda birlikte futbol oynayan Tolunay Kafkas, Ünal Karaman ile Hami Mandıralı da uzun süre sohbet etme imkanı buldu.
HACIOSMANOĞLU: "ŞEHRİN ÖNEMLİ BİR DEĞERİYDİ"
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, "İskender ağabey sadece Trabzonspor asbaşkanı, genel kaptanı olarak değil şehrin önemli bir değeriydi. Şahsen çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir insandı. Allah mekanını cennet etsin, ailesine ve bizlere sabırlar niyaz eylesin" dedi. Bugüne kadar bordo mavili kulüpte sadece başkanlar için tören düzenlendiğini ifade eden Başkan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Kenan ağabeyin farklılığı burada ortaya çıkıyor. Onun hakkını vermek gerekiyor. İnşallah Allah ona, hem Trabzonspor'a hem Trabzon kentine yaptıklarının, hem de ailesine bıraktığı miras karşılığında ebedi hayatında layık olduğu cenneti nasip eder. Huzur içinde yatmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ailesine ve Trabzonspor ailesine tekrar başsağlığı ve sabır diliyorum."
SÜRMEN: "TRABZONSPOR SEVGİSİ ÖRNEK ALINMASI GEREN BİRİYDİ"
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, konuşmasında Kenan İskender’i bir ağabey, Trabzonspor'u yöneten biri olarak tanıdıklarını vurgularken şunları söyledi:
"Kendisi, Trabzonspor camiasının, şehrin, esnafın ailesiydi. Kenan ağabeyimiz elim bir olay sonrası yaralandıktan sonra o ızdırabında, acısında bile hiçbir zaman Trabzonspor'a ilgisiz kalmamıştır. Hep merak etti, sordu. Sizin sormanıza gerek yoktu, o soruyordu. Bundan hepimizin alması gereken çok büyük bir ders var. Trabzonspor, bir sevdadır. Trabzonspor, koltuktayken sorumluluk alınacak bir yer değil. Trabzonspor’a sevdalıysanız, hasta yatağında da onu düşünürsünüz. Onun için Kenan ağabeyinizi uğurlarken onla vedalaşırken, sevgi saygı sunmak yetmiyor. Onu dualarımızla, bundan sonra adını yaşatarak belki biraz borcumuzu öderiz. Ailenin ve camianın başı sağ olsun."
Eski divan başkanı ve kurucu üye Nizamettin Algan ise Kenan İskender’in kulübe önemli katkılar yaptığını ve unutulmayacak bir yönetici olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Kenan İskender için dua edidi, daha sonra da cenazesi İskenderpaşa Camisi’ne götürüldü.

FOTOĞRAF