AĞRI (İHA) – Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde üç yıl önce modern bir şekilde yapımı tamamlanarak hizmetine sunulan halı saha, aşırı kar yağışına dayanamayarak çöktü.
Eleşkirt ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Üç yıl önce yapımı tamamlanan halı saha, aşırı kar yağışı nedeniyle gece yarısı büyük bir gürültüyle çöktü. Olayın gece yaşanması olası can kaybını önlediğini ifade eden halı saha işletmecisi Hakan Öztürk, “Olay saat 22.00 sularında gerçekleşti. Normalde o saatler en çok top oynanan saatlerdi. Okulların tatil oluşu ve ilçede günlerdir karın yağıyor olmasından dolayı o an saha içerisinde kimsenin olmaması büyük bir facianın önüne geçti. Kesinlikle hiç kimse kurtulamazdı. Allah’ıma binlerce kez şükrettim. Bir genç altında kalsaydı, ben ne yapardım. Verdiğimiz sadakalar önümüze geldi. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Geceden beri telefonlarım susmuyor, duyan eş dost ‘geçmiş olsun’ demek için arıyor” dedi.
Halı sahayı yapan firma ile görüştüklerini ifade eden Hakan Öztürk, “Firma yetkilileri işlerinin arkasında duruyorlar. Olay olduğundan bu yana defalarca aradılar. Zararımız çok büyük. Bu bir afettir bize göre. Bu kadar kısa sürede böylesine kar yağışı çok fazla görülen bir şey değildi. Araştırıyoruz, afet kapsamına giriyor mu diye” şeklinde konuştu.