Ağrı Valiliği, Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı teklif çağrıları başvurularının 15 Nisan tarihinde sona ereceğini duyurdu.
Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100, üst sınırının ise 500 bin lira olduğu belirtildi. Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan SODES 2015 yılı uygulamalarının başladığı kaydedilen açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve illerde valilikler tarafından koordinasyonu sağlanan SODES’in GAP ve DAP illerinde toplam 34 ilde uygulandığı hatırlatıldı. SODES kapsamında; sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projelerinin desteklendiği belirtilen açıklamada, "Kamu kuruluşları, il/ilçe özel idareleri, belediyeler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları, bulundukları illerde proje başvurusu yapabileceklerdir. Okul, halk eğitim merkezi, kütüphane, gençlik merkezi, çocuk yuvası, huzurevi gibi kamu kuruluşlarının proje teklifleri bağlı bulundukları il ve ilçe müdürlükleri tarafından yapılır ve kabul edilmeleri halinde bunlar tarafından yürütülür" ifadelerine yer verildi.
Son başvuru tarihinin 15 Nisan olduğu bildirilen açıklamada, "Proje teklifleri http://www.sodes.gov.tr adresinde erişime açılan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla 13 Mart-15 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından Ağrı Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi’ne yapılacaktır. 2015 yılında teklif edilecek projelerin hazırlanmasında http://www.sodes.gov.tr adresinde yer alan 2015 Yılı SODES Uygulama Usul ve Esasları ile ekleri esas alınmalıdır. Genel bütçe kapsamında yer alan kamu idareleri ve özel bütçeli kurumlar, projelere eş finansman katkısı sağlamazlar. Belediyeler, il ve ilçe özel idareleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarınca teklif edilen projelerde SODES destek tutarının en az yüzde 10’u oranında eş finansman katkısı zorunludur. Bu projelerde yapılacak revizyon işlemleri sonrasında eş finansmanın SODES destek tutarına oranı yüzde 10’un altına düşürülemez. Proje değerlendirme aşamasında eş finansman tutarının yüzde 10’dan yüksek olduğu projelere daha fazla puan verilecektir” denildi.