KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 25-27 Mart'ta düzenlenecek "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı İklim Değişikliği Konferansı"na ilişkin, "İlçemizde şimdiye kadar yapılan en büyük organizasyon olacak konferansın hazırlıkları tamamlandı" dedi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansın kendileri için çok önemli olduğunu, hazırlıkları titizlikle yürüttüklerini söyledi.

Konferansa bakan ve akademisyenlerden oluşan çok sayıda delegasyonun katılacağını aktaran Aksoy, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı bekleniyor. İlçemizde şimdiye kadar yapılan en büyük organizasyon olacak konferansın hazırlıkları tamamlandı. Bu konferanstan çıkan fikirler, 'Safranbolu Deklarasyonu' adıyla kamuoyuna açıklanacak" şeklinde konuştu.

İlçe turizmi için konferansın büyük adım olacağını belirten Aksoy, "Bu toplantı, Safranbolu'nun bundan sonraki ulusal ve uluslararası toplantıları yapabilir olduğunu gösterecek. Safranbolu'nun bu toplantıyla artık kendini sadece lokasyon olarak yerele değil, uluslararası camiaya da açmış olacağını düşünüyorum. Yayımlanacak deklarasyonda Safranbolu ismi geçmesi, ilçemizin önemini bir kat daha artıracak" değerlendirmesinde bulundu.