Basın ilan Kurumu Elazığ Şubesi’nin kurulmasıyla birlikte, yerel gazete sahipleri ve sorumlu yazı işleri müdürlerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Basın İlan Kurumu Elazığ Şubesi resmen kuruldu. Kurumun Elazığ Şube Müdürü olarak Basın İlan Kurumu Kontrol Kurulu’ndan Ramazan Çırakoğlu atandı. Şube Müdürü Çırakoğlu’nun atanmasının ardından bugün yerel gazete sahipleri ve sorumlu yazı işleri müdürlerinin de katıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Müdürü Halit Peltek, Elazığ Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu, Adana Şubesi memurlarından Emre Şahin ve Elazığ memurların Mecit Şahin katıldı.
Burada konuşan Basın İlan Kurumu Diyarbakır Şube Müdürü Halit Peltek, "Basın İlan Kurumu olarak burada da yerel basının yanında olacağız. Artık resmi ilanların dağıtımını bizler yapacağız. Bu vazifeyi biz valilikten alarak bizim üzerimizden devam edeceğiz. Bizler hazırlıklar için Elazığ’a geldik. Elazığ Şube müdürümüz olarak Ramazan Çırakoğlu devam edecek" dedi.
Perşembe gününden itibaren artık resmi ilanların takibi dağıtılmasının Basın İlan Kurumu üzerinden devam edeceğini ifade eden Halit Peltek, "Asli vazifemiz resmi ilanların dağıtımı yayının sağlamak. Tabi bu resmi ilanların vasıtasıyla bunu hangi gazetelere vereceğiz, hangi şartlarda vereceğiz, bunun kurallarını uygulayarak gazetelerle ilgili bazı düzenlemeler, bazı standartların sağlanması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Asli vazifemiz resmi ilan ama bunun devamında da gazetelerle ilgili pozitif anlamda iyileştirme çalışmaları hedeflerimizin arasında. Basın İlan kurumunun bir kanunu var. 195 sayılı kanun. Basın İlan Kurumu bir yerde açıldığında onun kuralları geçerli oluyor. Fakat şube bulunmayan yerlerde valilik kuralları hakim. Valilik kuralları nispeten daha hafif. Biraz daha kolay" diye konuştu.
Şubenin açılmasıyla birlikte hemen basın ilan kurumunun kurallarını işletmeyeceklerini dile getiren Peltek, "Bir sürecimiz var gazetelere kolaylık olsun, finansman yapılarına, kadro durumlarına kadar sıkıntı yaşamasınlar diye. Beli bir zaman tanıyacağız, bu yaklaşık bir sene. Bir sene sonunda gazetelere diyeceğiz ki artık basın ilan kurumunun kuralların sizler de yerine getirin diyeceğiz" şeklinde konuştu.
Basın İlan Kurumu Elazığ Şube Müdürü Ramazan Çırakoğlu da, Elazığ’da artık yerel medya ile birlikte çalışacaklarını söyledi. Adana’dan gelen Basın İlan Kurumu memurlarından Emre Şahin’de, teknik konularda gazete sahipleri ve sorumlu yazı işleri müdürlerine bilgi verdi.
Toplantıda gazete sahipleri ve yazı işleri müdürleri akıllarına takılan soruları sorarak cevap aldı.