Hakan TARHAN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi üçüncü turda Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 mağlup olarak elendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ikinci golü yedikten sonra oyundan düştüklerini ifade ederken, elendikleri için büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

İkinci golü yedikten sonra şok yaşadıklarını ve bloke olduklarını vurgulayan Bilic, "Rakibimizin ilk gole kadar oyunun üstünlüğü tamamıyla bizdeydi. Oyunculara devre arasında defalarca oyun düzenini bozmamalarını söylememe rağmen ne yazık ki oyun düzenini bozduk. Skor 1-0'ken rakibin orta sahada üstünlüğü yoktu. Sürekli olarak De Sutter'e uzun toplar attılar. Frikik ve kornerlerle pozisyonlar aradılar. Maçın başında bizim yaptığımız bireysel hatayla De Sutter'in yakaladığı bir pozisyonu vardı. Rakibimiz karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladıktan sonra da tehlikeli alanlara giren ve oyunun yönünü değiştiren bizdik. Acele etmemiz nedeniyle gereksiz bazı topları oynamış olabiliriz. İlk yarı performansımız gayet iyiydi. İkinci yarıya da baskılı başladık. Harika bir gol attık. İkinci gol için fırsatlar da yakaladık. Bu seviye için ucuz gol yedik. Golden sonra topu aldığımızda çok gereksiz şekilde acele etmeye başladık. Bu şekilde ne yazık ki tesadüflere kalıyor. Karşınızda derli toplu oynayan Club Brugge takımı olunca, hücum etmek imkansız hale geliyor. İkinci golü yedikten sonra tamamen oyundan düştük" diye konuştu.

Aldıkları sonuçtan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını da belirten Hırvat teknik adam, "Gerçekten çok üzgünüz ama Pazar günü hazırlanmamız gereken çok önemli bir maçımız var. Bir an evvel o maça hazırlanmaya başlayacağız" dedi.

Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preud'homme ise Beşiktaş'ı eleyip çeyrek finale çıktıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Club Brugge, 20 yıl sonra Avrupa kupalarında son 8 takım arasına kaldı. Deplasmanda oynadığımız Avrupa kupası maçlarında sadece 1 beraberlik aldık, diğerlerini kazandık. Çeyrek finale çıktığımız için mutluyuz. Oyuncularım harika bir maç çıkardı. Beşiktaş değerli bir rakipti, bu noktaya geldiğimiz için mutluyum" ifadesini kullandı.

Belçikalı teknik adam, Beşiktaş'ın maça baskılı başlayacağını beklediklerini de vurgulayarak, "Beşiktaş'ın gollerinin yüzde 75'ini ikinci yarılarda attığını biliyorduk. İkinci yarıda golleri bulamasınlar diye ilk yarıda onları yormaya çalıştık. Kazandık, mutluyuz" dedi.