Fatih TURAN/TRABZON,() - TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Gaziantepspor maçı sonrasında dile getirdiği, "Adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız" şeklindeki sözlerine tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyeleri, "Kadın düşmanlarından hesap soracağız" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Platform adına açıklama yapan Yaşar Bayram, Hacıosmanoğlu’nun sözlerinin kadın düşmanlığını tırmandırdığını belirterek, "Bu açıklama ülkemizde kadın düşmanlığını tırmandırırken, aynı zamanda da kadın katillerini aklama çabasıdır. Öldürülen her hemcinsimizin arkasından katillerinin söylediği sözlerle  Hacıosmanoğlu'nun dün yaptığı açıklama arasında hiçbir fark yoktur. Hacıosmanoğlu'nun bu söylemleri dile getirme cesaretini nereden aldığı hepimizin malumudur. Bu cesareti, 'Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum. Tecavüze uğrayan kadın doğursun. Gerekirse devlet bakar. Kadın erkeğin bir adım gerisinde yürümeli. Kadınlar sokakta kahkaha atmasın. Hamile kadın sokakta yürümesin' diyenlerden alıyor” dedi.
KADIN TARAFTARLAR DIŞLANMIŞ, AŞAĞILANMIŞTIR
Hacıosmanoğlu’nun söylemini kadınlara hakaret olarak nitelendiren ve kadın taraftarların da dışlanıp aşağılandığını kaydeden Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İbrahim Hacıosmanoğlu, bu erkek egemen sistemin erkek bekçilerinden yalnızca biri. Bu nedenle kadınlara hakaretler dizdiği bu açıklaması bizleri şaşırtmamıştır. Ancak  kadınların, bu kadın düşmanı açıklamalara artık tahammülü kalmamıştır. Bu kadın düşmanı açıklama tüm kadınları hedef almasının yanında aynı zamanda Trabzonsporlu tüm kadınlara da yapılmıştır. Maçları takip eden, Trabzonspor’a gönül vermiş tüm kadın taraftarlar bu açıklama ile aşağılanmış ve dışlanmıştır. Kadın gibi yaşamak bu toplumda direnmek demektir.”
TÜM KADINLAR ÖFKELİYİZ
Hacıosmanoğlu’nun özür dilemesinin yetersiz olduğunu, yapılan söyleme öfkeli olduklarını ve hesap soracaklarını da ifade eden Bayram, “Hacıosmanoğlu'nun bu açıklamasına tüm kadınlar olarak öfkeliyiz. Kadın düşmanlarından hesap soracağız. Kadın düşmanlarının her zaman karşısında olmaya, sokaklarda, meydanlarda sesimizi yükseltmeye, 'Yaşasın kadın dayanışması’ demeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

FOTOĞRAF