Ercan ATA - ANKARA /



Spor Bakanlığı, 2017'de Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı 23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nı, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu'nun elinden aldı.

Edilinen bilgiye göre Spor Bakanlığı yetkilileri, 2017 yılında Samsun'da düzenlenecek olan 23. Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları organizasyonunu federasyonun elinden alarak kendisi yapma kararı aldı. Bugüne kadar federasyonun yürüttüğü hazırlıklar, Bakanlık tarafından federasyonun çıkardığı mali tablonun çok yüksek gösterilmesi nedeniyle bu uygulamaya gittiği öğrenildi. Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü yetkililerinin Ekim ayı içerisinde Samsun'da düzenlediği toplantıda alındığı öğrenilen kararın, bu yıl içerisinde veya 2016 yılının ilk ayında uygulamaya koyacağı ve gerekli atamaları yapacağı ifade edildi.

21 branşta yaklaşık 110 ülkeden 6 bin sporcu ve kafileler ile 10 bin civarında katılım beklenen oyunlara Spor bakanlığı, yakın bir tarihte (HDK) hazırlık denetleme kurulu ve koordinatör atayacak. Federasyonun elinden alınan organizasyonda çok yüksek maliyet çıkması nedeniyle bakanlığın, daha az maliyetle yapmak için oyunları kendi bünyesine aldığı öğrenildi. Toplam 15 ile 18 milyon Euro'ya yapılabileceği ifade edilen oyunlarda, Spor Bakanlığı'nın devleti 30 milyon Euro masraftan kurtaracağı ifade edildi.

ÇOKLU BRANŞLARI ARTIK SPOR BAKANLIĞI YAPACAK

Spor Bakanlığı bir çok branşta yapılacak organizasyonları artık kendi bünyesinde düzenleyecek. Tekli branşlarda federasyonların yapacağı organizasyonlara bakanlık izin verecek. Ancak, birden çok branşı olan uluslararası organizasyonların, hazırlığı, açılış kapanışları, tesisler, kamp yerleri, ulaşım ve medya ayaklarını bakanlık kendi bünyesinde yaparak, devleti gereksiz masraftan kurtaracak. Yıllarca yapılan organizasyonlarda yaşanan usulsüzlüklerle ilgili, federasyonlar hakkında Spor Genel Müdürlüğü teftiş kurulu denetleme yaparak bir çok usulsüzlükler ortaya çıkarmıştı. Spor Bakanlığı tüm çalışmaları kendisi yaparak, bu olumsuzluklar ile gereksiz masraflarında önüne geçmiş olmayı planlıyor.