ARTVİN  (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, "Ahilik Haftası” kutlamaları kapsamında esnaflara ve vatandaşlara pilav dağıttı.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Buradaki törene, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirhan Elçin, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Artvin Ticaret Müdürü Özcan Yılmaz, bazı daire amirleri, esnaflar ile vatandaşlar katıldı.

Halkoyunları gösterisiyle başlayan törende konuşma yapan Artvin Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Elçin, ahiliğin Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’nun şehir, kasaba ve hatta köylerinde yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında eleman ve usta yetiştirme işlevini yerine getirerek, onları ahlaki ve dini yönden yetiştiren, çalışma yaşamını, iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen, kendi kural ve kurulları olan Türk esnaf birliği örgütlenmesi olduğunu söyledi.

Vali Kemal Cirit ise, Artvin’de il genelinde 6 bine yakın esnafın bulunduğunu belirterek yaklaşık bini aşkın kısmının da Artvin il merkezinde olduğunu vurguladı.

Gelecek yıl Ahilik Haftası kutlamalarında Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan kuşak takma töreni düzenlemelerini isteyen Vali Cirit, "Bu ekip profesyonel olarak Türkiye’de bir çok ilimizde var. Oradaki esnafın nasıl usta olduğu, nasıl kalfa olduğu, çıraklığa nasıl bir yaklaşımla devam ettiğini burada bütün vatandaşlarımıza gösterelim. Şu an burada 100’e yakın vatandaşımız var. Bizim sadece merkezde bine yakın esnafımız var. Biz bini aşkın esnafımızın yarısından fazlasını görelim. Gerekirse ulaşımlarını bizler sağlayalım. Esnaflık kültürünün Artvin’de de nasıl olduğunu herkese gösterelim" dedi.

Konuşmaların ardından, Yılın Ahisi olarak seçilen yaklaşık 60 yıldır lokanta işletmeciliği yapan Cemal Saklıca’ya Vali Cirit tarafından plaket takdim edildi. 

Törenin ardından Vali Cirit, törene katılan esnaflar ile vatandaşlara pilav dağıttı.