SAMSUN'DA DUALARLA ANILDI

Samsun'da eski MHP İl Başkanıyken, İYİ Parti Kurucular Kurulu listesine giren ve milletvekili adayı olan İbrahim Özyer, aday tanıtım toplantısı için Ankara'ya giderken trafik kazası geçirmişti. Kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Özyer, vefatının 4. yılında Samsun'da dualarla anıldı.

MEVLİT OKUTULDU

Merhum İbrahim Özyer için, İlkadım ilçesi Yenidoğan mahallesinde bulunan evinin önünde mevlit okutuldu. Mevlide İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP meclis üyesi İsmail Sevindik, İYİ Parti Meclis üyesi Alper Aydemir, eski İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, parti üyeleri ve Özyer ailesinin yakınları katıldı.

ÖMER SÜSLÜ SMG'YE AÇIKLADI

Yaşanan trafik kazasında merhum İbrahim Özyer ile birlikte aynı araçta bulunan ve acı olay sonrası felç kalan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, Samsun Medya Grubuna açıklamalarda bulundu.

ÖLÜMÜNÜ 6 AY SONRA ÖĞRENDİM

Süslü, Özyer'in hayatını kaybettiği kazadan sonra kendisinin de felç kaldığını belirterek, şöyle konuştu:
"4 yıl önce elim bir kaza sonucu ömrünü millet, memleket ve Samsun uğruna harcamış çok değerli büyüğümüzü İbrahim Özyer'i kaybettik. Bende aynı kazada engelli bireyi olarak hayatıma devam ediyorum. Onun ölümünü bana çok geç söylediler. Yoğun bakımda uzun süre yatarken, etkileneceğimi düşünerek söylemediler. Ben ölümünü yaklaşık 6 ay sonra öğrendim. Onu hep sordum, iyileşiyor dediler. Bana 6 ay sonra öldüğünü söylediler. O gün dünyam yıkıldı. Keşke ben ölseydim dedim. Benim için bir babaydı, arkadaştı. Ben sığınılacak bir limanımı kaybettim. Samsun adam gibi bir adamı kaybetti."

NE OLMUŞTU

MHP'de uzun yıllar il başkanlığı görevinde bulunan İbrahim Özyer, İYİ Parti'ye katılarak Kurucular Kurulu Listesine girdi. Özyer, 24 Haziran genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Samsun'dan 2'inci sıra milletvekili adayı oldu. 30 Mayıs 2018 tarihinde aday tanıtım toplantısı için Samsun'dan Ankara'ya hareket eden İbrahim Özyer'in içinde bulunduğu araç, Kırıkkale'de kaza geçirdi. Kazada aynı araçta bulunan eski İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü ile birlikte ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Özyer, tedavi gördüğü hastanede 21 Haziran 2018 tarihinde hayatını kaybetti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.