Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Sevgi Gülcemal, Özgecan Aslan‘ın hunharca katledilmesiyle ilgili bir açıklama yaparak yaşanan olayı şiddetle kınadı.
Gülcemal, yaptığı açıklamanın bir bölümünde, bir fidan gibi kırılmadan özenle büyütülen ve gelecek vadeden pırıl pırıl bir genç kız Özgecan Aslan‘ın hunharca katledildiğini belirtti. Bu durumun açıklanabilir hiçbir haklı sebebi olamayacağını anlatan Sevgi Gülcemal, "Kızımızın acımasızca, ahlaksızca katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Bu insanlık dışı olayı yapan kişileri lanetliyor; merhum Özgecan kızımızı rahmet ile anıyoruz. Kederli ailesi başta olmak üzere, sevenlerine ve bu acıyı yüreklerinde hisseden herkese başsağlığı diliyoruz. Türkiye’de yaşanan cinayetin kadın-erkek gözetmeden öncelikle insanlık adına utanç verici olduğunu da kabul etmek gerekir. Kadınlara sadece eşleri veya aile bireyleri tarafından değil, devletler tarafından da şiddet uygulanmaktadır. Savaşlarda uğradıkları zararlar da çok ağır bir şekilde devam etmektedir. Günümüzde sosyal bir ihtiyaç olarak kendisini gösteren sığınma evlerine hiç gerek olmamasını dilerdik. Ancak günümüzde çözülen aile ilişkileri nedeni ile şiddet mağduru kadına, ailesi ve yakınları sahip çıkmamaktadır. Özellikle çok ağır vakalar karşısında, sığınma evlerinin geçici tedbir olarak bir ihtiyaç olduğunu görmek ve kabul etmek gerekmektedir. Şiddete uğrayan kadınların sığınabileceği yerlerin sayısı nerede ise yok denecek kadar azdır. Devlet tarafından nitelikli, koşulları iyi, her türlü tıbbi ve hukuki yardımların verilebileceği sığınma evlerinin sayısının hızla arttırılması gerekmektedir" dedi.
Gülcemal’in açıklaması sırasında İlçe Başkanı Mehmet Karuk, bazı belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.