KASTAMONU (AA) - Kastamonu Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Hikmet Çalık, 54. Olağan Kongrede seçimlerin iptal edilmesiyle ilgili İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile emniyet hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Çalık, düzenlediği basın toplantısında, kongrenin hiç istemedikleri bir şekilde sonuçlandığını belirtti.

Seçim kurulu ve polisin görevini yerine getiremediğini ifade eden Çalık şunları söyledi:

"Seçimin güvenliği emniyete, organizasyonu da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait. Seçim kurulu ve polis görevini yerine getirmedi. 37 bin 300 üyesi bulunan bir kooperatifin seçiminde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gerekli hazırlıklarını yapamadığı için insanlar arasında arbede yaşandı. 10 bin kişinin oy kullanması beklenen seçimde müdürlük 2 sandık koydu. Sandık yetmeyince sorunlar yaşandı. Bu kadar kişi seçime katılırken emniyet yeteri kadar polis görevlendirmedi. Yaşanan olumsuzluklar sonucunda seçimler ertelendi."

Kooperatifin zarara uğratıldığını savunan Çalık, "Kooperatif bu seçimde yaklaşık 200 bin lira para harcadı. Seçimler iptal edilince harcanan para boşa gitmiş oldu. Burası benim kendi yerim değil, köylünün parası ile ayakta duran bir yer. Devletin bu seçimi düzenleyip, koruması gerekiyordu. Eksik yapılan işler nedeniyle seçim iptal edildi. Bu nedenle emniyet ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hakkında hem bakanlıklara hem de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

Bundan sonra seçimin sağlıklı bir şekilde yapılması için kendilerinin devreye gireceğini dile getiren Çalık, "Bundan sonra biz kendi imkanlarımızla seçimin sağlıklı bir şekilde sona ermesi için çalışacağız. Seçimin tarihi bakanlık temsilcisinin raporuna göre önümüzdeki haftalarda açıklanacak." diye konuştu.

Mevcut Başkan Hikmet Çalık ile Ali Çufadaroğlu'nun aday olduğu kongre, sandık güvenliğinin ortadan kalkması ve oy pusulalarının etrafa dağılması nedeniyle divan tarafından ertelenmişti.