KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 2005 yılında hayatını kaybeden Sezai Yıldız'ın vesayeti üzerine dün toprağa verilen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "fötr" şapkasının resmi mezar taşına çizdirilerek Demirel'e duyduğu hayranlık yaşatıldı.

Muhtarın yakın arkadaşı, Karabük Bizim Radyo Televizyonu (BRTV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, Yıldız'ın mezarını ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız'ın Demirel'e benzerliği nedeniyle O'nun adıyla da anıldığını anlattı. Çetinkaya, 1970'li yıllarda Demirel'in Safranbolu'ya yaptığı bir ziyaret sırasında arkadaşının evini de ziyaret ettiğini, muhtarlık da yapan Yıldız'ın Demirel'in büyük hayranı olduğunu dile getirdi. 

Çetinkaya, 1975 yılında Karabük'te düzenlenen bir mitingde Yıldız'ın Demirel'in elinden fötr şapkasını aldığını aktardı. Çetinkaya, Yıldız'ın sohbetlerinde sürekli Demirel'den bahsettiğini, muhtarlık seçimlerinde de Demirel gibi çalışma yürüttüğünü dile getirdi. 

Çetinkaya, Sezai Yıldız'ın 20 yıl önce Demirel'e yazdığı bir mektupta eskiyen fötr şapkasının yerine yenisini istediğini belirtti. Çetinkaya, şunları söyledi:

"Demirel'in halkla enteresan diyalogları vardı. Bu mektuba Demirel'den şöyle bir cevap geliyor. 'Sayın Muhtar, mektubunu aldım. şapkada hazırladım. Sen Çankaya Köşkü'ne gel, hem şapkanı al hem de seni özledim göreyim.' Sezai Yıldız mektubu bana gösterdi. Bende Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğini aradım. Kendimi ve kameraman arkadaşımı da kaydettirdim randevu saatine. Gittik bunlar uzun süre kucaklaştılar. Süleyman Demirel'e benzeyen bir muhtardı. Sohbet ettiler, eski günleri yad ettiler."

- Vasiyet etti

Yıldız'ın aracılığıyla Çankaya Köşkü'nde Demirel'le röportaj yapan  ilk yerel televizyon kanalı olduklarının altını çizen Çetinkaya, "Muhtar Sezai Yıldız'ın ailesine vasiyetiydi. 'Benim mezar taşıma Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i sembolize eden fötr şapkayı koyun' diye söylemişti. Ailesi de bu isteği yerine getirdi. Demirel'in fötr şapkası muhtarın mezarında yaşıyor. Her ikisine de rahmet diliyorum" değerlendirmesine yer verdi.