Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde okullar arası İstiklal Marşı yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler dereceye girmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

Beytüşşebap İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. İlkokul, ortaokul ve liseler arasından düzenlenen en güzel İstiklal Marşı okuma yarışmasına yüzlerce öğrenci katıldı. Her köyden toplanan öğrenciler Beytüşşebap Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen yarışmada dereceye girmek için mücadele etti. Yarışmada dereceye girecek olan öğrencilere 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programında hediyelerinin verileceği belirtildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şerif Çelikkaya yarışmaya katılan öğrencileri kutladı. Çelikkaya, "Mehmet Akif Ersoy’un bu millete yazmış olduğu İstiklal Marşının kabulü dolayısıyla böyle bir etkinlik yaptık. 12 Mart İstiklal Marşının kabulü vesilesiyle okullar arası yarışma düzenledik. Şairimiz öyle bir marş yazmış ki bu milletin ruhuna hitap edecek bir eser. Gelecek vaat eden bu öğrencilerimiz olduğu müddetçe bu ülkenin hiçbir yerinde kimse ne bu ezanları susturacak ne kimse bu bayrakları indirecek, herkesin bunu bilmesini istiyoruz. Yarışmaya katılan öğrencilerimizin çoğu da kız öğrenci" dedi.