Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, hafta sonunda gerçekleştirilen önseçimin yüzde 56 katılımla sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirtti.
Bulut, cumartesi günü gerçekleştirilen önseçimde yarışan aday adaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında önseçimin CHP’ye yakışan bir olgunlukta sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Önseçimin yıllardır süregelen bir özlem olduğunu dile getiren Bulut, aday adaylarını önseçimle belirleyen tek partinin CHP olduğunu kaydetti.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önseçime gireceğini anımsatan Bulut, hafta sonunda Adana’da şölen havasında ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilen önseçimde 57 aday adayının gece-gündüz demeden Adana’nın dört biryanında çalışıp, hem maddi hem de manevi açıdan büyük emekler verdiğine dikkati çekti.
Önseçime kadar olan süre içinde aday adaylarının birbirlerine karşı göstermiş olduğu sevgi, saygı ve hoşgörünün, önseçimde de ön planda olmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Bulut, “Sıralamanın neresinde yer alırsa alsın her bir aday adayı arkadaşımız bizim için aynı değerdedir. 57 aday adayımız da önseçimin birincisidir” diye konuştu.
Önseçimde partililerin ve aday adaylarının sergilediği olgunluğun sonraki önseçimlerin önünü ardına kadar açtığını aktaran Bulut, önseçim sonuçlarına şu ana kadar bir itirazın olmadığını vurgulayıp önseçimin CHP için artık olmazsa olmaz bir unsur olduğunu söyledi.
Önseçime katılımın yüzde 56 oranla gerçekleştiğini ifade eden Bulut, önseçimin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için ilçe, kadın ve gençlik örgütleriyle aday adaylarının yoğun enerji harcadığının altını çizdi. Bulut, “Bu birliğin ve dayanışmanın CHP’yi Adana’da iktidara taşıyacağının inancındayız” diye konuştu.
CHP’nin 55 ilde adaylarını önseçimle belirlediğini ve İstanbul, İzmir gibi bazı illerde ilk sıralarda kadın adayların gösterileceğini anımsatan Bulut, ”Adana’da partililerimizin oylarıyla ilk sıraya bir kadın adayı seçmeleri oldukça anlamlı ve önemlidir. Adanalılar kadınlara verdiği önemi önseçimde göstermiştir” şeklinde konuştu.